˝ATRAKCIJE˝ PRAGA KOJE SU NAPRAVLJENE SAMO ZBOG TURISTA

Pošto je Prag toliko velik i stvarno treba puno vremena da se obiđe ovde sam nabrojala par stvari koje se nemojte sekirati ako ne vidite. Meni je bilo žao što sam gubila vreme jureći njih. Uglavnom se nalaze na Maloj strani:

Lenonov zid –nekako ne ide uz Prag, ali barem ne naplaćuju. Lenonov zid

Najmanja ulica sa semaforom – u stvari vodi samo do kafića, nije uopšte ulica već  prolaz između zgrada  (Mala strana, blizu Kafkinog  muzeja) Najmanja ˝ulica˝ sa semaforom

Petrin toranj (kopija Ajfelovog tornja –imate mnogo dobrih pogleda i sa palate, letnjih vrtova i kule kod Karlovog mosta, Old tow hall-a…). Sa druge strane Petřínské sady (Petrini vrtovi) park na čijem vrhu se nalazi i toranj je izuzetno velik, i prema slikama koje sam videla ima nekih interesantnih stvari za videti (simpatične statue na stepenicama npr, ali bi ti zahtevalo duuuugačku šetnju, mi baš nismo imali vremena + ipak je tu više priroda u fokusu a ne ono što čini Prag.

Pogled sa Old Town halla na Petrijin toranj i Praški zamak

 

Vrbtovska zahrada–  mislim da je čak veštački napravljen vrt samo zbog ulaznica , mada kažu bivši barokni vrt, ali teško se pronalazi i još se i naplaćuje ulaz. Na žalost nemam fotku, jer kada smo ga napokon našli, odustali smo od ulaska.

 

Svakako ukoliko imate vremena, možete obići i videti i ove stvari (od viška glava ne boli) ali toliko toga interesantnog ima u Pragu a što ne pominju vodiči, a ove stvari npr se dosta promovišu a nisu toliko vredne pažnje, pa sam htela da vam skratim muke😏

 

Ostali postovi na temu Praga:

  1. Prag utisci
  2. Glavne atrakcije Praga
  3. Šta treba videti u Pragu a ne pominje se često
  4. Gastro Prag
  5. Praktični saveti – orijentacija, smeštaj, prevoz…