Ćiribu ćiriba domaćinski restoran u Zemunu sa domaćinskim porcijama

restoran ćiribu ćiriba zemun

Sladak restoran blizu zemunske pijace. Unutrašnjost dosta prostrana, uređena u etno-domaćinskom stilu, sa raznim interesantnim detaljima, portretima, iscrtanim predelima prirode, šporetom, fildžanima… Prvo čim dođeš kod njih te posluže domaćim slatkom i to onako kako se na slavama radi😊, super fora. Usluga ljubazna i veoma prijatna.

Meni im je bogat, veliki izbor domaćih jela, i to malo ˝zasitnijih˝. Od raznih predjela sireva, rolovanih suvih šljiva, preko gurmanskih poslastica, do hard core varijante teleće glave u škembiću. Sviđa mi se to što im je meni podugačak ali dosledan, nude sve te domaće jače đakonije, pa je i preporuka da se ide kod njih kad je hladnije i kada više prijaju te stvari😉.

Mi smo se ovom prilikom viđali sa prijateljima a pošto smo se uželeli domaće klope, odluka je pala na njih jer nam ih je preporučila dobra prijateljica. Za predjela smo poslušali savet konobara i uzeli rolovane suve šljive, sir škripavac i njihove štapiće sa belim lukom, i mogu reći da nas je lepo posavetovao. Šljive su bile dobre slatke i sočne a slaninica ih nije nadjačala već im dala taj slani momenat i doprinela ukusu. Škripavac tj. grilovani sremski sir kao i štapići sa belim lukom su baš bili fina uvertira.

predjela u restroanu ćiribu ćiriba
sir škripavac, iako grilovan ima ukus po siru za grilovane varijante, rolovane šljive i štapići sa belim lukom uz umak – fina uvertira

Čim smo završlili sa predjelom, odmah su stigla i glavna jela. Kasnije sam shvatila da smo mi bolje prošli, jer su gostima koji su bili do našeg stola, doneli glavna jela dok su oni još uvek klopali supu. Malo nepotrebna žurba😒 . Ovom prilikom pošto su neki od nas za stolom bili vozači (tj. nismo došli taxijem) uzeli smo domaće vino na čašu- ja sam uzela kućni Merlot i bio je korektan.

Kada su nam donosili glavna jela, iskreno sam naglas odreagovala kada sam videla kolike su porcije, gotovo da nisam mogla da verujem svojim očima. Na žalost na fotkama se ne vidi koliko su velike, ali verujte na reč. Carska ćuretina je bila najpozamašnija – ćuretina sa brusnicama i još nekim sastojcima. Možda malo previše brusnica (i u sosu i u ćuretini) ali veoma ukusna. Mislim da bi za polovinu ako ne i za 2/3 mogli da je smanje🙂.

ćiribu ćiriba klopa carska ćuretina
veoma ukusna, previše brusnica, ali se daju odvaditi:-)

Još jednu verziju ćuretine smo odabrali, ćuretinu sa sosom od 4 vrste pečuraka, skoz korektna. Moj izbor je bio bela vešalica punjena pršutom, dimljenim sirom i kiselim krastavčićima, u sosu od 4 vrste pečuraka. Malo suvlje meso ali dosta ukusno, s’tim da nisam osetila 4 vrste pečuraka, ali je sos bio dobar. Rebarca su su bila malo neobičnija no što smo mi navikli, malo suvlja i slanija i sa dosta kostiju, ali ukusna.

Da bismo lakše ˝podneli˝ to što smo poklopali, naručili smo domaće kafice, i skroz je bilo slatko. Domaću kafu služe u fildžanima, pa je baš štos. Iako nismo mogli više da dišemo, za kraj su nas častili njihovim desertnim specijalitetom – koh sa lešnikom, prekriven karamel sosom. Veoma lagana i ukusna kombinacija.

Sve u svemu, prijatna lepa atmosfera, i pravi domaći comfort food, pa je preporuka da se posete u zimskom periodu. Jedino što mi je malo zasmetalo jeste što jela veoma brzo iznose, i što vrlo brzo postane bučno iako je dosta prostrano. Možda u neko ˝međuvreme˝ da se ide kod njih, ono između ručka i večere kada je manja gužva☺.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera:  prijatna, opuštena, domaća atmosfera. Usluga dobra. Jedino što je akustika malo lošija, pa zna da bude veoma bučno

Klopa:  domaća klopa, sa vojvođanskim primesama. Dosta velike porcije za moje pojmove

Piće: domaće crno vino korektno. Vinsku kartu nisam gledala pa ne mogu da kažem koliki je izbor

Šta klopati: prema meniju imaju dosta i neobičnijih kombinacija, a opet u domaćem stilu. Ćuretina sa brusnicama dobra kao i rolovane šljive

Cene:  niže-srednje $$ (budget varijanta, pogotovo kad se uzme u obzir i veličina tih porcija)

Moj utisak: za zimsku energiju

Njihov sajt: nemaju sajt, fb stranica kafanica ciribuciriba

Napomena: poželjna rezervacija