Lorenzo i Kakalamba – za veseli i ukusan provod

Lorenzo i Kakalamba detalj

Beogradski restoran Lorenzo&Kakalamba je dobra ideja kada želite blesavo, neobično i veselo mesto, sa dobrom srpskom ali i italijanskom klopom. Ne verujem da možete da ostanete ravnodušni na njihov enterijer. Gotovo da vredi otići kod njih samo zbog njega, toliko je kičast, veseo i razigran da mora da vas oraspoloži.

Dobra stvar je da im je i klopa dobra, pa je dobitna kombinacija 😊. Jelovnik im je baš pozamašan –  od raznih srpskih i italijanskih predjela, pašta, rižota, glavnih jela, deserata… Kakalamba je srpski deo ponude, dok je Lorenzo italijanski (to smo shvatili čitajući meni).

Kada nam je dolazila drugarica iz inostranstva, koja je poželela srpsku klopu a mi se setili da ubacimo i zanimljiv enterijer, iskoristili smo priliku da ih posetimo i bio je pun pogodak. Jedino smo se, izvinjam se na izrazu, zeznuli sa predjelima pa nismo mogli puno glavnih jela da probamo, čak samo 1 glavno jelo na nas troje, možete misliti onda kolika su predjela bila 😉.

Srpski deo predjela bio odličan, odnosno zovu ga Srbija 100% – sve ukusno, peglana pirotska kobasica posebno interesanta. Tobal đubek – tj grilovani sirić je bio ukusan, dok nam italijanski tanjir nije baš legao, osetilo sa da nije ˝domaće˝ i te đakonije smo jeli i dosta ukusnije.

Za glavno jelo jagnjeće pečenje ispod sača  – isto odlično, jagnjetina mekana, sočna i ukusna.

Kako je kod njih sve blesavo, umesto kafe sikteruše, imaju ogroman ˝sikter meni˝ sa desertima, koji vam donesu na sto. Nismo mogli da odolimo a da ne probamo još nešto slatko (znate ono ima posebna pregrada u stomaku za te slatke stvari). Deserti nisu loši, ali spram njihove ponude sledeći put ću se baciti na još više slane srpske klope.

Usluga profesionalna, ljubazna i vesela – u skladu sa enterijerom. Vinska karta solidna.

Na primeru ovog restorana je očigledno da se dobar glas daleko čuje. Nisu baš locirani u centru grada, niti je lako naći slobodno parking mesto blizu njih, a restoran je u utorak naveče bio krcat, tako da sam i ja odlučila da i ja doprinesem širenju dobrog glasa.

ps1. obavezno posetite i njihov toalet za još malo blesave inspiracije, pogotovo muški 🙃.

ps2. pohvalno je i to što imaju baš poseban deo za pušače i to striktno poštuju.  Tako da ako ste pušač istrpite ili izađite napolje, mnoooogo je bolje u nepušačkom delu. Nadam se da će više restorana početi da praktikuje ovo.

 

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: kičasta i blesava, uluga profesionalna i prijatna

Klopa: kombinacija srpske i italijanske kuhinje

Vina: solidan izbor

Šta klopati: srpske varijante su nama više prijale (predjelo i pečenje)

Cene: srednje ka višim $$$ (beogradski prosek)

Moj utisak:  blesava i ukusna atmosfera

Njihov sajt:   Lorenzo&Kakalamba

Rezervacija: poželjna