Restoran Gellius – odlična klopa u lepom i neobičnom ambijentu

Restoran Gellius mi je zanimljiv zbog nekoliko stvari. Interesantan enterijer, moderan, elegantan a nalazi se na rimskim iskopinama koje možete videti, u nekim delovima čak i sedeti iznad njih. Ukusna i interesantna klopa, odlična usluga i čak i ne tako visoke cene za 1 Michelin zvezdicu u Italiji.

Nalaze se na 50-tak km pre Venecije, 30-tak km od Trevisa, u mestu Oderzo, blizu centralnog gradskog trga. Ulaz je malo sakriven ali se da naći, a metalna vrata će vam se otvoriti na senzor brzo i nečujno kao da ulazite u Ali Babinu pećinu 😃. U istom prostoru je i restoran i bistro, samo su na različitim spratovima i imaju različita imena. Restoran je na gornjem nivou i jednostavno, elegantno uređen, dok je bistro Nyù smešten ispod njega, i tu je taj deo gde se sedi iznad rimskih iskopina, mada se one vide i kada se ulazi u restoranski deo.

Kako smo hteli što više svega da probamo, nismo se odlučili za degustacioni meni jer bismo svi dobili iste hodove, već smo odabrali po nekoliko jela.

Već prvi zalogaji dobrodošlice su nagoveštavali dobar provod. Candy koktel – zalogajčići od vermuta i camparija, koji vizuelno izgledaju kao tvrde bombone a u stvari su želatinaste i ukusne, skroz blesavo. Još jedna dobrodošlica u vidu 4 različita zalogaja, opet interesantni i ukusni, pogotovo radič sa avokado sosom, cikorija i rotkvica, supa od sipe.

Sirovi škampi sa povrćem i sosom uz dodatni hleb sa smokvama, odlična prezentacija (malo podseća na Dvorec Zemono čarolije) i ukusno. Sos koji je bio u tom jelu je bio dosta interesantan, pa smo dobili objašnjenje da je to redukcija sirćeta od škampa, koja je potom karamelizovana, skroz inovativno.

ristorante Gellius sirovi škampi
sirovi škampi restoran Gellius lepa i prezentacija i ukus

Risotto cacio e pepe i amatriciana, odlično – kremasto i ukusno, a kao da imaš dva jela u jednom koja se odlično kombinuju.

rissoto ristorante Gellius
rižoto cacio e pepe e amatriciana

Golub prvenstveno simpatično prezentovan ali i ukusan i mekan.

Wagyu (vagi) govedina koja se ne sreće često u ponudi, pa smo morali da probamo i bila je izuzetno ukusna, mekana i sočna.

wagyu beef ristorante Gellius
wagyu govedina

Sve u svemu Restoran Gellius mi je baš prijatno otkriće, i po meni vredi napraviti d-tour ka njima ukoliko se nađete negde u blizini, bilo Veneciji, Trevisu ili outletu Noventa di Piave 😉.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: restoranski deo elegantan, u nekim delovima se vide rimske iskopine, dok se u bisto delu čak sedi iznad njih

Klopa: fine dining – dosta sastojaka ali odlično ukomponovanih, lepa prezentacija

Vina: solidan izbor

Šta klopati: prepustiti se njima ili odabrati bilo šta sa menija, nećete pogrešiti

Cene: srednje ka višim $$$

Moj utisak:  elegantno, interesantno i ukusno

Njihov sajt:  under construction, zato fb stranica fb RistoranteGellius

Rezervacija: obavezna

Simpatično: izgleda da u ovom delu Italije damama daju jelovnik koji nema upisane cene. Menije sa cenama dobijaju samo muški (simpa ali i diskriminirajuće).

Tip sa čim upariti: pored Venecije, Trevisa i outleta dodatna ideja za izlet po delu severoistočne Italije na linku