Restoran-hotel Atos – mesto sa odličnom uslugom i pogledom od milion dolara

restoran hotel Atos

Restoran na koji smo slučajno nabasali i oduševili se – pogledom, klopom i uslugom. Nekad pomislim da je potrebno da se ode malo dalje od Beograda, i onda se naiđe na pravo, iskreno, gostoprimstvo, a još kad se ukomponuje dobra klopa i stvarno jedinstven pogled, onda bude kompletan užitak. Kao što je jedan posetilac ostavio komentar na googlu – milion dollar Danube view, pa sam to iskoristila i za naslov😊.

Kako pogled jeste predivan, prvo njega da predstavim sa mesta gde smo mi sedeli, a posle prelazim na detalje posete.

Nalaze se u zapadnom delu obronaka Fruške gore, na samoj obali Dunava, u opštini Beočin, u vikend naselju Koruška, kod Banoštora, na 30 km od Novog Sada i na oko 100 km od Beograda. Ako idete od Beograda, mislim da je najživopisniji i najlepši put da se ide preko Fruške gore (kako smo i mi išli), pa da se od toga napravi celodnevni izlet.

Mi smo izlazeći sa Fruške gore, preko Sviloša, direkt izbili na tablu koja je ukazivala na restoran, i čak u prvom mahu skrenuli u pravcu Petrovaradina, ali pošto nas je kopkalo da vidimo kakav je Dunav tu, obrnuli se i otišli do njih, i mogu reći da mi je izuzetno drago. Ništa bolje od toga da slučajno nabasaš na nešto tako lepo i dobro – pravi hidden gem, za koga treba da zna što više ljudi, da ne bude više hidden već samo gem.

restoran hotel Atos

To je u stvari kompleks koji se sastoji od hotela sa mini bazenom i restorana sa nekoliko prostranih terasa, a sve je to smešteno na uzvisini, tik uz obalu Dunava. Od prošle godine su počeli da prave i svoja vina. Gotovo sa svih delova restorana, pa čak i sa bazena, se pruža meni za sada jedinstven pogled na Dunav.

Pošto imaju tako dobar pogled, rešili smo da nešto tamo i prezalogajimo, kad je već bilo vreme ručku. Odlučili smo se za riblji paprikaš, po preporuci konobara. Mi smo bili za riblju čorbu, ali nam je on sugerisao da imaju i paprikaš, koji je očišćen od kostiju, uz koji kao prilog ide testenina sa sirom. Skroz korektno, slistili smo celu činiju ribljeg paprikaša, koji je bio taman dovoljno pikantan😋. Ja pošto nisam bila vozač, probala sam njihovo belo vino, Traminac koji je bio korektan.

Konobar izuzetno profesionalan a srdačan i gostoljubiv, usluga kakvu retko srećem u Beogradu – za svaku pohvalu.

Kako smo bili radoznali a i konobar je to osetio, sugerisao nam je da prođemo slobodno kroz unutrašnji restoranski deo i pogledamo i vinca koja imaju u ponudi i koja su tamo izložena, što smo i uradili. Ja sam se još dodatno prijatno iznenadila time da su na drugom delu terase, imali čak i laganu živu svirku, a tek je bilo 3 sata popodne. Deluje da stvarno obraćaju pažnju na sve detalje.

Definitivno mesto u koje treba svratiti zbog izuzetnog pogleda i celokupnog prijatnog ambijenta – dobre klope i odlične usluge.

Da steknete još bolji utisak, tu je filmić.

 

SUMA SUMARUM

 

Atmosfera: jedinstven pogled na prostranim terasama, opuštena atmosfera i odlična usluga

Klopa:  domaća klopa – akcenat na sremskoj klopi

Vina: njihova vinarija Adamović – Traminac korektan. Za kući smo uzeli njihov Merlot i Chardonnay. Merlot isto korektan, a Chardonnay isti Traminac…., možda je do nas ili je došlo do greškice prilikom etiketiranja boca😉

Šta klopati: riblji paprikaš skroz ok. Spram njihovog odnosa prema svemu, verujem da je dobro i sve ostalo što imaju u ponudi, pa prema afinitetima, ali se i posavetujte sa konobarom

Cene:  srednje $$

Moj utisak: obavezno posetiti zbog pogleda

Njihov sajt: update: nemaju al imaju kontakt telefon+ 381 (0)63 660 355

Tip za celodnevni izlet: vožnja po Fruškoj gori, pogotovo u letnjem periodu (tura koju smo mi napravili BG, Vrdnik, Banoštor – vraćanje preko Sremskih Karlovaca – veoma lepa vožnja, detaljnije o tome uskoro)

Comments

  1. Post
    Author

Comments are closed.