Restoran Ribnjak – na levoj obali Dunava sa simpatičnim ribljim predjelima

restoran ribnjak

Smešten na dva šlepera, na levoj obali Dunava, do ovog restorana i nije baš tako lako doći (em je malo dalje od glavnog puta, em je put do njega u poslednjoj deonici sa dosta rupa) a vikendom je uvek pun, što mi je baš drago. Doduše može mu se prići i sa reke. Kad smo mi bili dosta čamaca je bilo privezano uz restoran.

Iako smešten na šleperima, odosno konstrukcijama koje nisu baš prijatne za oko, potrudili su se da unutrašnjost letnjeg šlepera simpatično srede (koliko se dalo srediti) sa morskim elementima – od stolnjaka i jastuka do stalaka za ljutu mlevenu papriku. Mi još nismo bili ovde u zimskom periodu ali imaju zanimljiv enterijer u tom drugom šleperu tj. sali za hladnije dane. Imaju i dodatne goste labudove, pa je izgleda ˝običaj˝ gostiju da ih hrane ostacima hleba, na veliku radost dece😉.

Kod ovog restorana su mi posebno simpatična predjela – imaju dosta raznovrsnih varijanti, i prošli put kada smo bili smo se skroz najeli samo od predjela. Sada vidim da su napravili i posebnu ponudu – predjela za 2 ili 4 osobe – gde je u stvari po zalogajčić od svega što nude od predjela, pa čak i nešto što i nemaju u meniju. Riblja pašteta i nešto što su nazvali sardina od bele ribe su mi bila najbolja.

restoran ribnjak predjela
15 različitih zalogaja predjela (prebrojala na slici, nisam brojala dok sam klopala:-)

Riblja čorba sasvim korektna- kako treba da bude i pikatna taman dovoljno.

Za glavna jela imaju svašta u ponudi (pored dosta vrsta riba) tu su i puževi pa čak i divljač, koju je sudeći po meniju potrebno ranije dogovoriti. Mi smo dodatno uzeli i žablje batake, jer se ne sreću tako često. Spremaju ih na grilu i sasvim su korektni (jedino što nisu predvideli nešto za pranje ruku posle grickanja bataka, ali sva sreća uvek nosim vlažne maramice sa sobom😉).

restoran Ribnjak žablji bataci
grilovani žablji bataci -prilika da se probaju ako niste do sada:-)

Usluga je prijatna, svi su veoma ljubazni.

Kućno belo vino im nije baš, a nemaju neki izbor, pa bi se to moglo malo ˝razraditi˝ kako to već rade i sa jelima.

Zanimljivo je kako prate potrebe gostiju i prilagođavaju ponudu (to sa degustacijom predjela npr), a ipak se drže neke svoje ˝priče˝ i svog stila. Drago mi je i da ljudi to prepoznaju, jer iako nije baš ˝uz put˝ letnjim vikendima je ovde puno, bar po našem iskustvu.  Tako da ako idete, obavezna rezervacija, jer se veoma lako može desiti da nemaju slobodnog stola ukoliko samo ˝nabasate˝ (govorim iz iskustva🙃).

Za kraj malo pogleda iz letnjeg dela Ribnjaka

 

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: prijatna, opuštena sa pogledom na Dunav. Usluga izuzetno ljubazna

Klopa: rečna riba i đakonije od ribe prvenstveno, ali i puževi, žablji bataci, divljač

Vina: mali izbor vina . Vinarija Jokić i po neko još dodatno vino

Šta klopati: riblje predjelo, riblju čorbu – mada i sve ostalo po ukusu, jer mi se čini da paze na sve detalje u pripremi. Nije toliko inventivna kuhinja koliko baš korektna, ono što nude, spremaju kako treba, pazeći na sva pravila, tako da i egzotične varijante mislim da ovde vredi probati ako vam zamiriše

Cene: srednje $$

Moj utisak: riblji restoran sa interesantnim ribljim predjelima

Njihov sajt:   Ribnjak

Rezervacija: poželjna, letnjim vikendima mislim i obavezna jer vam se može desiti da nema mesta