Solčavska panoramska cesta – vožnja sa neverovatnim pogledom

Solčavska panoramska cesta

Ako idete u Logarsku dolinu, vožnja Solčavskim panoramskim putem je obavezan dodatak izletu.

Solčavska panoramska cesta je u stvari egzotična vožnja po seoskom putu od ukupno 37km, sa predivnim pogledima, na visini od oko 1.400m. Na tom putu se nalaze i raštrkana domaćinstva gde se da predahnuti uz lokalne mesne ili mlečne specijalitete (doduše više u letnjoj sezoni, kada ima više ljudi). Raj za vozače koji se ne ustručavaju da voze po makadamu, bicikliste i pešake, odnosno za sve koji uživaju u prirodi.

 

Inače – Solčavsko je zajedničko ime za 3 ledničke doline Kamniško Savinjskih Alpi- obuhvata Logarsku dolinu, Robanov kot i Matkov kot, tako da vozeći se tim panoramskim putem, uživate u pogledu na sve 3 doline.

Ja sam za nju čula kada sam malo istraživala o Logarskoj dolini, ali nisam mogla da pretpostavim da je tako lepa. Prijatno sam se iznenadila i time da je stvrano lepo organizovana i obeležena (kada jednom uspeš da nađeš ulaz u nju 😉 ). Eto jedina ˝primedba˝ na ovu prelepu destinaciju, je to, da se samo stavi putokaz gde sa glavnog puta skrećeš na taj divni panoramski put. Mi smo pitali za smernice u mestu Solčava i da početak puta nam je bio je pred nosem, ali da nismo pitali, sigurno bismo promašili.

Neću previše govoriti, jer se može protumačiti da preterujem, tako da će slike govoriti više od reči.

I za kraj, ponavljam ono što sam na početku rekla, obavezno ukomponovati sa Logarskom dolinom, ako ne čak doći samo da se provozate ovom cestom.

 

SUMA SUMARUM

 

Cilj: uživanje u pogledima, vožnji na visini od oko 1.400m

Trajanje:  pola dana  (lagana vožnja uz pauze za uživanje u pogledu + zakuska u nekom domaćinstvu)

Kada ići: kada se priroda probudi (od proleća do rane jeseni)

Ideje za dodatni sadržaj: Logarska dolina

Linkovi na korisne informacije:

i za kraj mini video, čisto da vas zaintrigira ako već nisu fotke to uradile:-)