Agroturizam Mekiši u selu Mekiši u Istri za dobru domaću klopu

Agroturizam Mekiši kod Vižinade radi samo vikendom, odnosno od petka do nedelje a kako se izgleda zna da imaju dobru domaću klopu, poželjno je rezervisati sto. Sve im je dobro, nešto i odlično samo je jedini problem što se naklopaš toliko da ne možeš od stola da ustaneš 😋.

Gostionica je simpatično uređena, a čini mi se po nekim radovima koji su bili nezavršeni, da svako malo nešto dorađuju, pregrađuju, što mi govori da se šire, što je dobro. Unutrašnjost nije toliko prostrana ali je prijatna, domaćinska atmosfera, jedino što bude malo bučno, ali tako je to kada je gostionica puna raspoloženih ljudi 🙂.

Mi smo probali što više od svega. Za uvertiru malo suhomesnatih đakonija – pršuta medena a goveđi carpacio odličan. Potom malo domaćih testenina – testenine sa divljim šparglama i ravioli sa špaletom, korektni.

Za grand finale 4 vrste mesa –  fiorentina korektna; obrazi u crnom vinu – odlični, sočni, mekani i ukusni, kobasica – iznenađujuće odlična, toliko dobra da bih je nazvala delikatesom; svinjsko meso sa pršutom i divljim šparglama – dobrog i lepog ukusa, jedino što je zasićujuće tj kako ja volim da kažem ˝jako jelo˝, pa možeš samo 1 komad toga da poklopaš.

Jedino za vino, bolje uzeti neko flaširano a ne kućno. Usluga zna malo da kasni, ali to i nije tako velik problem kada ne žuriš nigde, taman da ti se slegne ono što si prethodno poklopao.

 

SUMA SUMARUM

 

Ambijent: domaćinski

Atmosfera: prijatna i opuštena

Klopa: odlična mesnata istarska domaća

Cene: srednje $$

Vina: kućno nije baš po mom ukusu, bolje pitati šta imaju u bocama

Moja preporuka:  što više od svega probati:-) ako bih izdvojila onda pršuta, goveđi carpaccio, obrazi u vinu i kobasica

Njihov sajt: nemaju, link na tripadvisor Agroturizam_Selo_Mekisi

Tip sa čim upariti: krstarenje Istrom (i kontinentalnim i morskim delom), posete vinarijama i uljarima