Gostilna Rajh – izuzetno ukusna i gostoljubiva gostionica u Bakovcima blizu Murske Sobote

Rajh

Jedna od poznatijih gostionica u Sloveniji, sa dugom tradicijom.

Bilo bi šteta ne posetiti ih kada ste u tom kraju jer je izuzetno ukusna i gostoljubiva destinacija. To me uvek fascinira u Sloveniji, koliko su gostioničari druželjubivi i gostoprimivi, a pogotovo se uvek iznenadim kada se to dogodi i u najrenomiranijim restoranima. Ono kao da si došao kod njih kući, tako srdačno a opet profesionalno, verujem da to stvarno iskrenost govori iz njih.

Unutrašnjost lepo, elegantno sređena sa domaćim prizvukom i simpatičnim detaljima. Usluga ljubazna i izuzetno srdačna.

Pošto nas je ovom prilikom bilo baš dosta za stolom, za početak, dok ne smislimo šta ćemo od klope, uzeli smo džin tonik i to verziju džina za koji je domaćica rekla da ga je dve godine tražila – osvežavajući i ukusan i simpatično serviran. U čašu su pored slamčice stavili i ekser, valjda za lomljenje leda i ceđenje limuna u čaši😊.

Za klopu smo se dogovorii da nam daju par predjela po svom izboru, pa će svako birati glavno jelo. Pošto je bilo i dosta dece, i za njih su spremili posebnu klopu.

Dobrodošlica 2 vrste kanapea – jedan sa bundevinim sosom a drugi sa domaćom pršutom, taman da nas uvede u priču.

Usledila su predjela. Guščja džigerica odlična, mekana, sočna ukusna i odlično se slagala sa sosom od brusnica i pomorandže. Goveđi karpaćo, uz majonez, špargle, kapre i rotkvice – odličan.

Usledilo je jednostavno jelo ali baš ukusno i osvežavajuće – poširano jaje na posteljici od salame i kupusa, posuto bundevinim uljem.

Za glavno jelo smo birali različite stvari. Ja sam odabrala pačja prsa koja su bila malo tvrđa nego sto sam očekivala ali ukusna i u sosu od brusnica koje se dobro slagalo sa mesom. Doduše probala sam i jela od ostalih za stolom, ono kad sam tu da probam što više njihovih kombinacija😉 i svidele su mi se, pogotovo jelen u sosu koji je redukcija modre frankinje.

Za rastanak, domaćica nas je častila i domaćom rakijom – i mogu reći veoma dobrom.

Pošto nas je bilo puno za stolom pri ovoj poseti, nisam baš mogla da se posvetim toliko klopi, ali mi je utisak takav da ću gledati da dođem barem još jednom kod njih na degustacioni meni, jer stvarno znaju i sa namirnicama i sa gostima.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: elegantno gostoljubiva

Klopa: odlična domaća sa elegantim prizvukom

Piće: džin tonik odličan, čak imaju posebnu kartu za njegov izbor, vinska ponuda solidna

Šta klopati: što više različitih kombinacija probati – mi ćemo sledeći put doći na degustacioni meni

Cene: srednje ka višim $$$

Moj utisak: obavezno posetiti kada ste u tom kraju

Njihov sajt:  Rajh

Napomena: poželjna rezervacija

Tip sa čime još upariti: Prlekija i Prekmurje

 

Comments

Comments are closed.