Kod Milana u Vodnjanu na dobru usputnu gricku

Kod Milana, ili drugi zvanični naziv stancia Buršić, je porodično gazdinstvo, jedino koje se bavi proizvodnjom pršute u Vodnjanu. Vremenom su proširili ponudu pa može kod njih i da se poklopa dobra domaća klopa. Usluga tako prijatna, ljubazna i druželjubiva, kao da ste kod nekog kući došli, a klopa odlična domaća.

Mi smo svratili u vreme divljih špargli pa smo izmiksali malo svega – domaćih suhomesnatih i mesnatih đakonija, i još malo testenina sa šparglama 🤤. Iako smo svratili da samo nešto usputno gricnemo, ipak smo imali pravi obrok, jer je bilo teško odoleti a ne probati što više. Pršuta mekana, odlična, domaća skuta fenomenalna. Fritaja sa divljim šparglama je bila prava poslastica, a dobro se kombinovala sa špaletom (svinjskom plećkom koja se sprema na poseban način). Pljukanci sa mesom (opet špaletom), šparglama i sirom isto dobri, domaći i veoma ukusni.

Uz klopu sasvim korektno kućno crveno Teran vino.

Po meni sasvim dobra usputna stanica za nešto gricnuti, kada krstarite Istrom. Pitati ih šta im je aktuelno od klope, pošto se i oni kao većina klopadžinica u Istri prilagođavaju sezonskim namirnicama.

 

SUMA SUMARUM

Ambijent:  domaćinsko kafanska (neobavezna)

Atmosfera:  opuštena

Klopa: odlične suhomesnate đakonije i domaća kuvana jela (sezonski)

Cene: srednje $$$

Vina: kućno crveno Teran korektno

Moja preporuka: probati suhomesnate đakonije i sireve i pitati šta još kuvano preporučuju – fritaja sa divljim šparglama je bila fenomenalna al ipak to zavisi od sezone

Njihov sajt: istarski prsut

Tip sa čim upariti: krstarenje Istrom (i kontinentalnim i morskim delom), posete vinarijama, uljarima