Put od Deliblatske peščare preko Belocrkvanskih jezera do BG-a

Ovde sam samo na kratko htela da predstavim kako je izgledao nastavak našeg izleta posle posete Vinariji Đorđe (da vam dam ideju za kombinovanje za taj dan, ili pak zaseban izlet). Dodatni razlog jeste i to što se užasavam kvaliteta naših puteva, pa sam se ovom prilikom prijatno iznenadila a ispostavilo se i da su Belocrkvanska jezera skroz simpatična.

Put od Deliblatske peščare do Belocrkvanskih jezera je dobar i ˝egzotičan˝ (usput smo videli vetrenjače, kučiće čobane koji jure krave iz reke da se priključe stadu…). Put posle ka Beogradu preko Kovina lep, lepa priroda, asfalt solidan. Jeste da je to malo ˝obilazniji ˝način vraćanja kući, ali zar nije lepo videti nešto novo i uživati u prirodi🙂. Ovako je to izgledalo snimano auto kamerom uz ˝egzotične˝ detalje.

Pošto je taj dan bio vreo, mi smo svratili samo do jednog od Belocrkvanskih jezera gde smo popili pićence. Mislim da je to bilo Glavno jezero 😉. Voda u jezeru je bila dosta niska i imalo je dosta žabokrečine, tako da ne znam koliko se ljudi tu kupaju (tog dana ih nije bilo puno) ali je svakako simpatično. Ima dosta kafića oko jezera pa možete da birate.

iz kafića na Belocrkvanskom jezeru
iz drugog kafića na Belocrkvanskom jezeru:-)
plažica na jezeru

Spram izgleda puta od jezera do Beograda, verovatno ćemo svratiti još neki put ovamo, da izvidimo da li može da se kupa (na oko 100km od Bograda su, a put ok).

Ovde nema baš pravi SUMA SUMARUM,  samo samo želela da pokažem da je put iz Beograda po tom delu Vojvodine solidan, i da može i samo vožnja da ispadne kao izlet (ukoliko posmatraš ˝znakove˝pored puta 😉) a usput svratiš i na piće sa pogledom.