Mini letovanje – produženi vikend na moru neposredno pre ili posle sezone

Posle prošlog vikenda, definitivni zaključak da neki put treba dati sebi oduška, častiti se jednim produženim vikendom na moru. Pogotovo više prija pred sezonu, kada smo ga baš željni. Napuni baterije i mirnije možeš sačekati letovanje.

Smeštaj je tada jeftiniji, nema gužve ni po mestima ni po plažama, a postoji velika verovatnoća i da se može kupati – pogotovo sa ovako ludim vremenom kakvo nam je u poslednje vreme. Kad pitate meštane, oni se ne kupaju dok ne upekne preko 30 stepeni napolju, ali nama, željnih mora i kupanja to ne smeta.

Mi smo smo ovom prilikom išli pre početka letnje sezone, krajem maja, i odseli u Primoštenu – i mogu reći da je ispalo super mini letovanje. Išli smo sa namerom da se barem jednom bućnemo (ono pregrmeću hladnoću, samo jednom da se bacim u more), al nisam očekivala da ću se svakog dana kupati, čak je i more bilo toplije nego na mom prošlogodišnjem letovanju.

Na ideju za ovakav vikend smo došli zbog gastro turizma, da posetimo restoran Pelegrini sa 1 Michelin *, pa smo iskombinovali 2 noćenja u malo ekskluzvnijim apartmanima – ono da kad već idemo, da idemo u stilu🙂.

Stvarno odličan smeštaj, na dobroj lokaciji, a da nisi ˝odran˝ po novčaniku (bilo nas je 4 i apartman za 4 osobe je bio 350 eur, tj. oko 44eur dan/osoba ). Pogled, more i plažica na par koraka, bazen sa pogledom, ogroman i komforan smeštaj. Kompleks gde komotno može da se provede sve vreme produženog vikenda (samo poneti klopu i pićence sa sobom, ili ići u jednokratnu nabavku u Primošten). Jedina falinka kod ovog našeg apartmana što nismo baš imali pogled na more (osim iz jedne spavaće sobe) ali je odličan po svim drugim parametrima pa to nije toliko smetalo. Da ne bude samo na mojim rečima – malo fotki će bolje sve to prikazati.

smeštaj

sam kompleks

predvečerje sa pogledom na 🌅

Ovo sve pominjem, pošto ja nemam običaj niti naviku da gledam i tražim za smeštaj luksuznije apartmane, ali ovako van sezone vredi – napraviš sebi uživanje toliko kao da si bio na mini ekskluzivnom letovanju, mada naravno može i neki druga vrsta smeštaja da se potraži.

Dovoljna je ekskluziva to što si na moru, pa još i ako može da se kupa, šta ćeš bolje. Samo mesto Primošten se meni skroz svidelo – lep stari centar grada, plus odmah do grada je i šumovito poluostrvo sa plažicom – pa mi se to čini kao veoma lepo rešenje za uživati u čarima mora za vikend.

Hrvatska obala je, ako krećete kolima, najbliža, odnosno najjednostavnija za doći – na oko cca 7h vožnje iz Beograda, iz Slovenije da ne govorim, mada je ova lokacija gde smo mi bili na oko 5h vožnje od Ljubljane. Gužve na granicama još uvek nema toliko pa se i ne čeka baš puno. U Crnu Goru mislim da je bolje ići avionom, jer iako je manje kilometara, ipak se dugo vozi do tamo.

Ukratko, ne treba o moru samo razmišljati za letovanje, već i za neki vikend, neposredno pre ili odmah posle sezone, jer može da ispadne pravo mini letovanje🏖🌞.

 

SUMA SUMARUM

 

Svrha: produženi vikend na moru tik pred ili odmah posle sezone

Highlights izleta: mini letovanje

Smeštaj: smeštaj je dosta povoljniji u tom pred/post sezonskom periodu tako da vredi istražiti i malo ekskluzivnije. Primošten Golden Rays extra value from money, u Rovinju hotel Lone (tada na žalost već ima malo više cene)

Kada ići: tik pred ili odmah posle sezone (kraj maja ili septembra)

Procena dužine boravka: 3 dana (produženi vikend)