O MENI I BLOGU

O MENI

Ko sam: Ana Jelačin – workaholic i hedonista – tj. kad ne radim slobodno vreme volim da ispunim putovanjima, izletima i dobrom klopom, pa neki to nazivaju hedonizmom😀

Živim i radim u Beogradu, ali sam često i na relaciji BG -Lj i zajedno sa svojim životnim saputnikom, slobodno vreme uglavnom koristimo da ˝punimo baterije˝ uživanjem u ˝malim˝ stvarima, doduše nekad i velikim kao npr. večera u restoranu sa 3 Michelinove zvezdice.

Volim sve vrste putovanja, samo da se negde ide i istražuje (kažu mi to je zato što sam strelac u horoskopu 🙂). Doduše više mi prijaju ˝komfornije˝varijante (to ide sa godinama valjda) – u smislu kampovanje i hosteli mi nisu baš privlačni, ali ako nema druge opcije i to može, ali i svaki slobodan trenutak se trudim da pobegnem negde, bilo da je izlet ili dobra klopa jer meni to ˝puni baterije˝.

Što se tiče fotografisanja, oduvek sam bila kao ˝japanac˝, stim da sebe ne fotkam previše, uvek mi je draže da snimim krajolik i pokušam da uhvatim atmosferu, tako da će i ovde tako biti.  Jedino će fotke klope biti fotkane mobilnim, pa samim tim i malo lošije, jer ipak mi je primarno da uživam u klopi i ne mučim druge da čekaju da se foto session završi.

Moj moto: Život čine male stvari… prvenstveno izleti, klopa i putovanja😉

Verujem da ima dosta vas koji se slažete sa tim, a i ako nema želim da vas inspirišem da vam to postane glavni moto.

Update 2021: nedavno smo se preselili u Sloveniju, pa ću u narednom periodu možda malo više istraživati mesta u ovom delu ex-Yu regije.

O BLOGU

Primetila sam da se na internetu teško može naći neki kompletan spisak mesta za izlete po Srbiji ali i šire, ideje gde otići za vikend… Uglavnom se najčešće svede na preporuke prijatelja ili forume što je i ok, ali živimo u doba tehnologije i te stvari po meni treba da su organizovanije i dostupnije.

Zato je ovaj sajt i nastao, iz želje da podelim svoja iskustva i ideje kako i gde možete ˝napuniti baterije˝ bilo da je to mini izlet, klopa, putovanje. Neki to nazivaju i ˝’ hedonizmom˝ a u stvari je samo kvalitetno ispunjenje slobodnog vremena.

Prema ovom sajtu se ophodim kao prema svom digitalnom travel dnevniku – tu ću beležiti svoja zapažanja o mestima koje sam posetila, davati praktične savete da biste što manje vremena gubili po gradovima, ideje kako možete provesti vikende a i zajedno ćemo uz pomoć odabranih gostiju upoznavati nove destinacije – sve u svemu sajt posvećen malim radostima zvana putovanja.

Cilj je da na jednom mestu imamo sve korisne informacije o mestima koje vredi posetiti i dobiti ideje kako ˝napuniti baterije˝.

 

Blog opisan kroz slike

uživanje u malim stvarima kao što su izleti, klopa, putovanja…
Ideje za izlete po ex-Yu regiji ali i šire – ja to zovem ˝punjenje baterija˝
Saveti šta obavezno videti i na šta ne trošiti dragoceno turističko vreme
Gde uživati u dobroj klopi ali i još po neka ideja o ˝malim ˝stvarima koje ˝pune baterije˝