Pašteta sa estragonom u Sloveniji i Hrvatskoj

Argeta Exclusive a la Nina Čarman

Za ljubitelje estragona (pehtrana), je od nedavno u Sloveniji i Hrvatskoj, u prodaji novi ukus Argete Exclusive – pašteta od pastrmke sa pehtranom. Ne znam kako vi, ali ja obožavam estragon i kada sam ovo videla i probala, morala sam da podelim ovu informaciju i ovde.

Estragon se ne oseća previše, pa je u tome dodatna čar ove paštete, jer se lako može i pojačati (za estragon frikove kao što sam ja 😉).

Meni je još posebno drago što je autor ove nove limitirane serije Nina Čarman iz gostionice Danilo, koju uvek rado posećujem. Znam da i ona obožava estragon pa je ovim putem želela da poveća svest o tome da se estragon ne mora koristiti samo za deserte, već se odlično, meni čak i bolje, uklapa i u slana jela. Za ovu priliku je njen brat Gašper, inače jedan od najboljih somelijera i trgovaca vinom u Sloveniji, razvio i novo vino Sulec, koje je Nina upotrebila i u receptu.

Bonus:

Imala sam privilegiju, da prisustvujem predstavljanju ove paštete, gde smo između ostalog degustirali jela koja je spremala Nina, od kojih su neka bila prožeta estroganom a neka su bila i napravljena baš i sa paštetom. Shvatila sam da se pašteta / namaz, pored uobičajene konzumacije, može koristiti i za spremanje drugih jela. Najviše mi je prijalo jelo koje je Nina razvila posebno za ovu priliku – ravioli beurre blank. Ovo jelo sam probala i njihovoj gostionici, a i na samom predstavljanju i meni je bilo odlično.

Malo ukusne atmosfere sa događanja

ps. U paket pakovanju sa vinom Sulec, je dodatno i recept za Ninin beurre blanc raviole, tako da ću ga podeliti sa vama, kada ga isprobam.

 

 

SUMA SUMARUM

Novi proizvod: pašteta od pastrmke sa estragonom Argeta Exclusive a la Nina Čarman

Gde ga možete naći: Slovenija i Hrvatska

Bonus: pašteta se može koristiti i na više načina od uobičajene konzumacije (recept planiram da isprobam uskoro, pa se javljam ☺)

Linkovi: