Nebesa na zemlji, tačnije u Sloveniji

nebesa livek pogled

Nebesa (turističke kuće) u Liveku iznad Kobarida – pravi naziv za ono što se nudi. Mali kompleks kuća za iznajmljivanje smešten visoko na brdu iznad Kobarida sa zadivljujućim pogledam na dolinu Soče, idealno mesto za neki poseban vikend.

tamo su Nebesa na zemlji:-)

Pogled koji zaustavlja dah, stvarno se osećate da ste na nebesima a veoma lako se dolazi kolima do njih bez obzira što su tako visoko. Možete ceo dan sedeti i uživati u pogledu, čak se može desiti da vam se i srne iz okolnih šuma mogu pridružiti jer ste tu u njihovom domu, spojeni sa prirodom.

pogled na dolinu Soče

Domaćini su bračni par koji živi tu, u odvojenom delu uz zajedničke prostorije. Izuzetno prijatni, profesionalni i gostoljubivi, zajedno sa svoja 2 velika kučeta, tu su ukoliko vam zatrebaju, pošto je dosta udaljeno od mesta. Kada smo čuli za ovo mesto morali smo da odemo da vidimo i bez dvoumljena odluka je pala da je tu idelno mesto da se venčamo. Jeste da je malo skuplji smeštaj ali treba neki put priuštiti sebi, jer je stvarno jedinstveno i očaravajuće, a kad voliš prirodu i nećeš veliku proslavu da praviš to je onda to, i još možeš da pričaš o tome:-)

Kućice su opremljene svime što vam je potrebno za boravak od par dana – mini kuhinja, frižider napunjen raznim namirnicama za doručak, klompice, ćebence da se ogrnete naveče ukoliko ćete sedeti na terasi.

pogled iz jedne od kućica

Zajedničke prostorije su kuhinja i mini welness centar – saune sa panoramskim pogledom i mini teretana, pa stvarno možete da se za produženi vikend relaksirate u potpunosti. Takođe tu je i zajednički podrum gde možete koristiti domaći sir, pršutu i kućno vino gratis, a ima i flaširanih vina ukolio želite ekskluzivnije, uz boce piše cena pa ostavite domaćinu iznos koj je napisan u činijicu.

U stvari je problem što ne mogu rečima najbolje opisati taj doživljaj i divljenje prirodi, tako da će slike odraditi to umesto reči (biće mnogo jasnije)

ulaz
Kućice sa pogledom
zajedničke prostorije
zajednička terasa sa THE pogledom
večerinka u zajedničkim protorijama
jutarnji štimung
pogled iz kućice
bambi-ji
prelep pogled i kada je oblačno
jopet pogled
jutarnja magla nad Sočom
panorama

Kolovrat (dodatni sadržaj, ukoliko vam dosadi pogled sa Nebesa)

Pored uživanja u kući i pogledu tu veoma blizu iznad kuće izlazite na Kolovrat, idealan za laganu šetnju, sa predivnim pogledom na Sloveniju i Italiju. Može vam se desiti da pešačeći nabasate na italijansko restoranče, jer nema granica i sve je blizu i povezano. Još jednom slike će govoriti više od reči.

Kolovrat pogled
novi pogled sa šetnje Kolovratom
jopet pogled i lagana šetnja
šetnja sa pogledom
malo deformisana ali sam pokušala da dočaram pogled koji se pruža svuda naokolo

Vršič (za povratak drugom trasom)

Pri povratku kući, da zaokružimo celu ˝nebesku˝ priču, vraćali smo se malo dužim putem preko Vršiča ali je vredelo, jer su ostale ove slikovite uspomene.

Vršič
spuštanje sa Vršiča
spuštanje

 

SUMA SUMARUM

Cilj: poseban weekend getaway – živeti sa prirodom u pravom komforu

Highlight: predivan pogled na dolinu Soče

Klopa: sami ste svoj chef, stim da imate potrepština za doručak + sirić, pršuta i vina u podrumu

Cene: cene smeštaja dosta visoka ali vredi za posebne prilike  $$$$

Moja preporuka: neki put treba priuštiti sebi zadovoljstvo, u proleće, leto ili ranu jesen

Njihov web sajt: ukoliko sam vas inspirisala, više o Nebesima na www.nebesa.si/en/

Tip za dodatne sadržaje: šetnja Kolovratom, vožnja dolinom Soče, večera ili ručak u Hiši Franko, pivce Hiša Polonka Kobarid, Kobarid