Agriturismo Milič – iz milošte Milič ranč – domaćinstvo sa dobrom domaćom klopom i milom atmosferom

Nalazi se u brdašcima iznad Trsta i veoma blizu granice sa Slovenijom. Gostionica u domaćem italijanskom stilu i klopom domaćom -slovenačko/italijanskom:-). Ako vam se prijede nešto domaće, u lepom ambijentu (pogotovo kad je lepo vreme) a dosta i povoljno, eto ideje gde da svrnete ukoliko ste u blizini Trsta.

Mi smo otišli kod njih na preporuku prijatelja. Doduše u pronalaženju njih, nam je dosta pomogla navigacija, pošto se ide i po seoskim putevima. Iskreno ne znam najbolje da objasnim kako se stiže, pa sam zato i fotkala njihovu mapu sa lokacijom🤣.

Leti je sroz super jer imaju dvorištance, pa se može sedeti napolju u prirodi, milina i za decu da se rastrče. Kada je lepa vidljivost, kažu da se može videti i tršćanski zaliv. Unutrašnjost je skroz slatka, prostrana s’tim da može veoma lako da vam se desi da italijanske porodice imaju neke proslave, pa bude veselo i bučno, tj po italijanski😉. Šankić pravi italian style, tu se dosta toga dešava, od pićenca za šankom, naručivanja po nekog zalogaja… Uz šank imaju dodatno i spremljenu kaficu, čajiće koje možete sami sebi da natočite (italijani normalno eksiraju kaficu, već tu za šankom čim je sipaju.

Kada smo mi bili, domaćinstvo je bilo prepuno Italijana koji su koliko se sećam proslavljali krštenje, ali su nama dali odvojen sto, doduše blizu njih ali valjda i spremljeni na bučne italijane nisu nam smetali, pogotovo što je slavlje bilo pri kraju.

Pošto su prava domaća gostiona, hteli smo da probamo što više domaćih stvari ali onako da mezimo. Siriće, salame… To što smo klopali se videlo i osetilo da je domaće. Skuta sa nanom, sirići kozji, kravlji, pršuta, kobaja – sve se osećalo na domaće i bilo je odlično. Imaju mogućnost i da kupite njihove proizvode – deo njih je izložen unutar gostionice a imaju i katalog. Mi nismo ništa kupili, ali smo uzeli još i gulaš – pravi domaći, super je bio. Vince smo uzeli njihovo domaće crveno, i bilo je skroz korektno.

Sve u svemu opuštena gostionica sa ukusnom domaćom klopom i prijatnom atmosferom.

 

SUMA SUMARUM

Klopa: dobra domaća klopa

Atmosfera: prijatna sa italijanskim štimungom, lepo dvorištance (kao da ste kod nekog kući) sa pogledom na vinograde a kada je lepa vidljivost kažu i na tršćanski zaliv

Usluga: odlična, i pored velike gužve devojke su bile ekspeditivne i ljubazne

Preporuka: domaći sirevi, pršute, kobasice

Cene: srednje $$

Rezervacija: poželjna

Njihov sajt:   agriturismomilic

Tip za dodatni sadržaj: Trst, slovenačko primorje, Lipica