Gostionica Tramšek

gostilna Tramšek

Nalaze se na obroncima Jeruzalema u srcu Prlekije, u Sloveniji. Lokacija ne zvuči baš slovenačko, ali služe izuzetno dobru domaću klopu karakterističnu za tu regiju, i dosta su dugo na dobrom glasu. Kum koji je bio sa nama na večerinki, kaže i da je konobar isti od pre x godina. On dugo nije bio tamo, a mi nikada, pa kada smo već bili u tom rejonu morali smo da ih posetimo.

Usluga profesionalna i izuzetno gostoljubiva. Gostionica ima šmek onih starih dana, ali očuvana i održavana. Imaju i terasicu, no kada smo mi bili bilo je baš hladno tako da smo sedeli unutra.

Kako smo po prvi put tamo, odlučili smo se da im se prepustimo, tako da su nam pripredili nekoliko hodova po njihovom izboru.

Za predjela tanjir sa raznim ukusnim lokalnim domaćim đakonijama skuta, salama, tunka i posebno servirano goveđe meso na rukoli preliveno bundevinim uljem. Supa od vrganja i heljdinog brašna odlična, toliko da sam zaboravila da fotkam😋 .

Testenina sa čvarcima, smetanom (pavlakom) i svežom nanom – prava lokalna, njam njam.

Za glavno jelo srna – ne znam kako su je tako ukusno spremili, jedva pečena a mekana i preukusna. Prilog uz nju rolada od krompira sa blitvom i pire od smokvi i šargarepe – fenomenalno i meso i kombinacija.

Za kraj, odlična krema od jabuka sa vanilom i uz to sos od grožđa.

Pošto su i deca bila sa nama za stolom, da ne bude previše svega za njih, spremili su im posebnu klopu koju su htele – pohovano pile (koje je btw isto bilo odlično) i to su još i zanimljivo dekorisali (mnogo simpatičan detalj).

Tramšek

Sve u svemu, odlična domaća klopa u prijatnoj i gostoljubivoj atmosferi.

 

SUMA SUMARUM

 

Atmosfera: elegantno gostoljubiva

Klopa: odlična fina domaća

Piće:  vinska ponuda solidna

Šta klopati: što više različitih kombinacija probati – srna je bila prava fantazija

Cene: srednje $$

Moj utisak: obavezno posetiti kada ste u tom kraju

Njihov sajt:  gostilna Tramšek

Napomena: poželjna rezervacija

Tip sa čime upariti: Prlekija i Prekmurje