Marina u Izoli – hotelski restoran koji ima odličnu morsku klopu

restoran Marina Izola

Čest je slučaj da hotelski restorani i nisu baš mesto gde se ide na klopu osim ako nisi gost hotela. O restoranu Marina u Hotelu Marina sam već odavno slušala samo reči hvale, al nekako preskakala da odem tamo baš zbog tog hotelskog momenta, a bogme sada mi je žao sto nisam ranije svratila.

Ambijent je ok, za hotelski restoran sasvim pristojno. Iako ima dosta stolova obraćali su pažnju na komfor, pa su stolovi namešteni tako da ti daju malo više prostora i intime. Za letnje uslove tu je i baštica koja gleda na marinu. Usluga izuzetno ljubazna i predusretljiva, nekako nisam očekivala toliku i srdačnost i predanost u restoranu hotela.

Pošto nam je ovo prva poseta, nismo bili sigurni šta bismo sve probali, a kako je konobar veoma lepo objasnio šta u našem slučaju preporučuje, rado smo ga poslušali.

Uzeli smo po njegovoj sugestiji dnevni meni br 2 jer je sadržao nekoliko različitih jela, da bismo mogli bolje da osetimo šta se sve to tamo kuva. Na stolu je već bila flašica dobrog maslinovog ulja, pa kad su nam doneli i njihov domaći hleb, morali smo da ga probamo😊.

Za predjelo tanjir sa nekoliko različitih stvarčica – sve sami spremaju, osim bakalara, kojeg nabavljaju od poznatijeg domaćinstva Crkvenik iz Kozine. Stvarno nisam očekivala tako dobre ˝morske gricke˝ – gambor sočan, marinirana sardela sa lukom, hrskava, sočna gotovo slatkasta. Hobotnica sa diskretnim začinima i limunom, odlična, mekana. Na tanjiru je bila i neka riblja salata (nismo uhvatili tačan naziv kada je objašnjavao šta je), a malo je izgledom više ličilo na ribu u sosu iz konzerve. Kada smo probali daleko od riblje konzerve, odličnog paradajz-paprikastog ukusa sa dobrom ribom, baš je bilo lepo iznenađenje.

Testenina sa škampima, školjkama i još nečim – prezentovano lepo a ukus odličan. Da je takvo servirano u nekom fine dining restoranu rekli bismo odlično – testenina al dente, sos odličan. Uz to jelo su doneli i chili maslinovo ulje od Lisjaka, sa sugestijom da je odlično da se iskombinuju, i bili su u pravu🙂.

Marina restoran Izola

Usledilo je glavno jelo, koje je možda bilo običnije a i dosta ˝obilno˝ – riba (orada), gambori i lignje sa blitvom. Blitva je bila prefektna, gotovo da se krompir nije ni osećao, pravog i jakog ukusa a sasvim dovoljno kuvana. Što se mene tiče mogla je uz blitvu da ide samo orada, škampi i lignje su mi količinski bili višak ali ok i oni su bili korektnog ukusa.

Marina Izola klopa
blitva fenomenalna – čitavo jelo malo običnije ali skroz korektno

Kako nam je još sledovao desert, u dogovoru sa konobarom, pošto smo mu rekli da nemamo puno mesta, sugerisao je da nam donese onda dve lagane varijante deserta. Mus od kestena i sladoled od kakija – mogu opet reći da nisam očekivala baš i tako dobar desert. Mus lagan, a lepog pravog ukusa kestena sa dodatkom nekog sosa, rekla bih od šumskog voća. Sladoled pravog izvornog ukusa kakija.

Marina Izola desert
desert tako dobar da je i na slici super ispao:-)

Sve u svemu restoran na slovenačkoj obali u koji ćemo od sada češće svraćati. Sledeći put ćemo verovatno probati ribu u soli jer su zadobili naše poverenje.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera:  gostoljubiva

Klopa: odlična riblja klopa sa upgradeom

Piće: domaće kućno vino (malvazija) sasvim korektno

Šta klopati: što više različitih kombinacija probati – za prvu posetu neki od ponuđenih dnevnih menija a u dogovoru sa konobarom

Cene: srednje $$ za morsku klopu (dnevni meniji su im budget $ varijanta – kvalitet a i količina)

Moj utisak: obavezno posetiti kada ste u tom kraju za dobru morsku klopu

Njihov sajt:   Hotel Marina restoran

Napomena: poželjna rezervacija