Na kraj sveta u Kovilju – ponovo radi

Kraj sveta Arkanj

Svako malo odemo vikendom do Kovilja, na neku vrstu mini izleta. Prošetamo se živopisnim ritom, nabavimo manastirsku rakiju (što za poklone, što za sebe) i lepo klopamo u čardi Fazan, koja se nalazi odmah do manastira. Iako u ovom periodu više nema roda, ostala su samo gnezda, priroda još uvek ima lišće lepih boja, tako da je prijatno provesti neko vreme tamo. Poslednji put kada smo se tamo zaputili,  pokušavala sam telefonom da dobijem čardu Fazan, u želji da rezervišem mesto na terasi. Kako su telefonski brojevi koje sam nalazila na netu bili ili nepostojeći ili pogrešni, odlučili smo se da idemo na blef, pa ako ima mesta super, ako ne, barem lepa šetnja po ritu.

Kada smo stigli do čarde, zatekli smo obaveštenje da su se preselili u Arkanj, i odlučili da ˝izvidimo˝ situaciju. Put ka njima od manastira je dobro obeležen (putokazi za Arkanj). Put je lep, plus stvarno takav da stičeš utisak da ideš na kraj sveta 😉, a kad stigneš tamo veoma prijatno iznenađenje. Drvored do samog parkinga, lepo veliko sređeno zdanje, prostrano dvorište (bašta), zimska bašta, tor sa magarencetom i ponijima, imaju i iznajmljivanje čamaca sa veslima… Baš smo bili prijatno iznenađeni time što smo videli.

Konobar nam je rekao da su otvorili pre 3 meseca, i da još nisu stigli ni menije da naprave, ali da imaju istu ponudu klope kao i na staroj lokaciji – rečnu ribu i po nešto od roštilja. Kako smo mi običavali riblji paprikaš, nismo hteli da menjamo, pa smo to i poručili. Paprikaš je bio baš dobar, onako kako oni to rade. I ovde imaju belo vino od iste vinarije ˝Na kraju sveta˝, koju su imali i u čardi Fazan, ali sada u malim slatkim brendiranim bocama. Usluga ljubazna i izuzetno prijatna.

Mene je dodatno iznenadilo što je kafana dosta puna a tek su počeli. Doduše, ta čarda je u stvari renovirana stara čarda ˝Na kraj sveta˝, koja je srušena 2013 godine, i sada na istim temeljima je izgrađena ova nova, za čiju izgradnju su korišćeni samo prirodni materijali, a za struju koriste solarne panele. Ja nisam bila u toj staroj čardi, pa ne mogu da poredim, ali ova nova verzija mi se sviđa. Sve je urađeno sa stilom, u vojvođanskom etno duhu a kako je i okruženje i osoblje veoma prijatno sigurno ćemo još koji put svraćati ovamo.

Imaju i malo igralište za decu, i ti poniji su baš slatki tako da je stvarno interesantno za goste sa decom.

Na kraj sveta Arkanj
simpa atrakcija

Sve u svemu , imanje na koje valja svratiti za uživanje u prirodi i ribljoj klopi. Jeste da se nalazi malo dalje od Kovilja, ali ne zove se uzalud Kraj sveta.

 

SUMA SUMARUM

 

Atmosfera:  prijatna sa pogledom na prirodu, opuštena domaća atmosfera, usluga dobra  i izuzetno prijatna.

Klopa:  rečna riba i još malo mesišta

Piće: vince od vinarije Na kraju sveta

Šta klopati: riblji paprikaš moj favorit

Cene:  niže-srednje $$

Moj utisak: za weekend getaway iskombinovati sa oblaskom Kovilja, ili npr šoping u outletu Inđija

Njihov sajt: kao da su na kraju sveta 😉 nemaju sajt, fb stranica je od stare čarde Na kraju sveta, ali kažu nadoknadiće. Trenutno jedino imam br mob telefona 069/718 777

Dodatni sadržaj: mini igralište za decu, vožnja čamcem na vesla, poniji i magarići, pecaroški parking, pecanje blizu imanja

Note: Arkanj je jedan od rukavaca Dunava u Koviljskom ritu i jedno od omiljenih mesta ribolovaca ovog kraja. Tako da ako ste ribolovac, možete da ukomponujete i ribolov i predah uz klopu