Osteria La Subida

osteria La subida

Osterija je opuštenija i jednostavnija verzija (ispostava) restorana La Subide, koji ima jednu Michelin zvezdicu. Mesto za gricnuti nešto preko dana, ako istražujete Brda – tj Collio deo u Italiji😊.

Nalazi se nedaleko od restorana, simpatično je uređena sa dosta raznovrsnih stolova i fotelja, interesantnih stolica, skupltura i motiva životinjica…. Nekako deluje da je sklapano od svega i svačega ali sa stilom.

Slatko mi je to što im je pribor za jelo u ambalaži od njihovog čuvenog aceta di vino. Ja sam prvo pomislila da svakog gosta čašćavaju acetom, al su me zavarali😏.

Usluga, nije baš toliko srdačna, nadam se, zbog velike gužve, a i engleski im ne ide od ruke. Navikli smo, kod posete restoranskom delu La Subide, da svi konobari govore i slovenački, ali u njihovoj osteriji to nije slučaj.

Konobarica nas je dosta ˝požurivala˝, nije nam lepo ni objasnila šta sve imaju u ponudi, a ni dala vremena da lepo pogledamo meni, tako da smo se odlučili za neke stvari od pobrojanih koje su nam zazvučale interesantnije. Htela je da nam ˝uvali˝ i suhomesnate đakonije, ali kako smo hteli da probamo više stvari koje pokazuju kulinarsko umeće, nismo ih poručili, već smo za uvertiru uzeli pitu od sira i krompira zapečenu u pećnici i odmah prešli na glavna jela.

Pita je bila fenomenalna, rekla bih da je pita samo od sira, gotovo da se krompir nije ni osećao, a sir kremast, a zapečen odozgo – odlično.

the ˝pitica˝ – odlična, kao da je samo od ukusnog sira

Glavna jela:  Burger, na paradajzu za mozzarellom, bez hlebića – dosta interesantan.  Pečena patka, sočna i ukusna. Taljata korektna. Ja sam uzela svinjetinu na pireu od rabarbare (eng. rhubarb) – meso je bilo mekano i baš se lepo slagalo sa sosom.

Za desert, smo uzeli više digestivo varijantu – nešto između sorbeta i sladoleda, jedan sa breskvom a drugi sa aćetom (njihovim vinskim sirćetom). Taj sa acetom je baš bio interesantan, sa aromom njihovog vinskog sirćeta a nije bio previše kiseo.

Inače posle klope smo prošetali i po imanju, i baš sam se iznenadila koliko je veliko. Gotovo da je čitavo selo u njihovom posedu – raznorazne kućice, bazenče, sauna, staze za šetanje….

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: opuštena

Klopa: simpatične i ukusne kombinacije. Preporuka skoncentrisati se na kuvane stvari

Piće: čini mi se solidan izbor, ali moram da priznam da nisam dovoljno obratila pažnju, baš zbog konobaričinog požurivanja

Šta klopati: pita sa sirom i krompirom + pokušajte da izvučete iz konobarice šta imaju tog dana od testenina i glavnih jela

Cene: srednje ka višim $$$

Moj utisak: simpa za gricnuti nešto ali se i prošetati ostatkom imanja

Njihov sajt:  LaSubida    (na sajtu im je sve što imaju u ponudi i restoran, osteria, smeštaj…)

Napomena: poželjna rezervacija