PIKNIK NA TAMIŠU

U Pančevu na obali Tamiša je ok uređen Tamiški kej sa parkićem, par splavova i kafanica, može dobro doći da se napravi mini izlet/piknik. Kažem piknik jer je dosta prostran parkić, uređen i u vreme kada smo mi bili (na dečijem rođendanu organizovanom baš u piknik stilu), nije bilo preterane gužve, to je bio početak maja. Stim da je za piknik potrebno da ponesete pripremljenu klopu i piće, jer nema mesta za roštiljanje, ali ima dovoljno prostora za sedenje. Pogled na reku, usidrene čamce i brodiće, uređeno šetalište i parkić , mogu dobro da dođu za mini izlet, a ukoliko imate klince za njih je super jer ima  i nekih parkovskih gadgeta za njih.

Doduše gotovo sigurno u letnjim danima, kada vrućina upekne,  je ovaj deo prepun ljudi pa savetujem da isprobate ipak kada nije toliko jaka zvezda. Ukoliko niste ljubitelj piknika, ima i par splavova i kafana na obali, pa možete ili samo prošetati i popiti pićence, ili pak klopati u nekom od njih. Mi nismo posetili nijedan od njih , jer smo imali piknik rođendansku tortu, pa ne mogu ništa da savetujem oko izbora, no verujem da ukoliko je gužva onda izbor da padne tamo gde ima mesta.

Do Tamiškog keja se iz pravca Beograda stiže starim putem za Pančevo, i čim se pređe most na Tamišu, skreće se desno , i može se prići kolima gotovo do Tamiša.

Ovo je simpatično mestašce, za koje sigurno Pančevci svi znaju i koriste, ali za nas koji nismo odatle može da posluži po neki put.

Suma sumarum

Svrha: mini izlet/piknik za promenu, otići barem jednom i videti

Procena dužine boravka: 2-3 sata

Napomena: za piknik poneti pripremljenu klopu

Dodatni tip: Ideje kako dopuniti dan (pored piknika) kad ste već tu:

U Pančevu:

  • odete do centra Pančeva i prošetate samim centrom uz koji je i Centralni gradski park, veoma je blizu Tamiškog Keja
  • možete obići Narodnu baštu koji je najstariji park i kako sam razumela skoro renoviran .

U ovim parkovima nisam bila, to ću nekom sledećom prilikom pa ću dopuniti ovaj deo o Pančevu.

Na putu do Pančeva iz pravca Beograd:

Ukoliko niste piknikovali već se samo prošetali kejem, možete na povratku u pravcu ka Beogradu da svratite u Mali raj ili Acin Ranč na klopu

  • Mali raj je odmah na Pančevačkom putu gotovo čim se prođu stabla oko Tamiša, bili smo jednom prilikom u leto i bila je fina domaća klopa,
  • za Acin ranč treba sići sa Pančevačkog puta, ali je veoma blizu. Nismo tamo bili ali su neki Pančevci koje znamo tamo pravili svadbu za ćerku, pa verujem da je dobro.

Oba mesta su kitnjasto uređena sa puuuuuno zelenila.

Uživajte!