Remiks gastro bar – novi bar u Beogradu za provod uz klopu

Relativno nov bar/club/restoran (3u1😉 mix) – na delu prostora gde je nekada bio Mixer. Imala sam žensko druženje (sa kumom i drugaricama) pa nam je Remiks bio zgodno mesto da se vidimo. Malo da pročavrljamo, malo da probamo nove barske ˝grickalice˝. Otvorili su se negde krajem decembra, pa smo htele da odemo tamo dok još ne krene velika gužva (kako to obično biva sa bg lokalima🙂).

Enterijer je prostran i lepo – moderno uređen – visoke tavanice daju šmeka i veličinu prostoru. Police sa vinima u jednom delu, veliki šank u centralnom delu, sa malo zelenila, doprinosi prijatnosti celokupnog prostora. Doduše uređen je više za noćne varijante – tj klupski provod – dosta prigušena svetla i u toku dana (mi smo bile oko 18h, pa je bilo dosta mračno, čak se i meni jedva čitao), i plus nekoliko stolova oko šanka sa dosta neudobnim stolicama za duže sedenje. Kako sam videla po njihovoj fb stranici, od skoro su počeli da rade i danju tj od 12h  pa se nadam da će poraditi i na dnevnom štimungu.

Osoblja ima dosta. Naš konobar je bio dosta predusretljiv i ljubazan, čak i malo previše ljubazan. Jedino što kada smo završile sa klopom je nestao i nije se pojavljivao dok nismo zatražile račun (možda nam se pilo još nešto, to neće saznati 😉).

Klopa je bila dobra – stim da su dosta veće porcije nego što bih očekivala za bar. Neka jela odlična, neka ok a neka ukusna ali pogrešna – tj nisu spremili onako kako su opisali i predstavili u meniju.

Uzele smo svaka nešto drugo, baš da bismo probale što više različitih stvari. Pileća prsa sa majčinom dušicom, torticom od palente i sira, sosom od čeri paradajza i tikvicama skroz ok. Piletina je bila baš sočna i ukusna a i palenta sa sirom lepo zapečena i dobra. Ja sam odabrala taljatele sa konfitiranim pačijim batakom (kada sam videla da imaju duck confit u meniju, a mi još od Praga jurimo za tim, morala sam to da uzmem).  Bilo je baš dobro – jedino što je umesto taljatela bio pire krompir sa dodatkom šargarepe ali u stvari i mislim da je bolje tako jer se bolje slagao. Kuma nije bila sreće ruke – al jeste bilo jelo koje je zvučalo da će biti skroz interesantno – ravioli punjeni lešnikom i slanim karamelom sa dodatakom kafe. Kad smo naručivale konobar nam je rekao da se ne brinemo, da je to slana varijanta – međutim… Jelo jeste bilo ukusno ali je bilo desert –  slatkooo, čak mislim da su umesto kafe dodatno stavili čokoladu. Pačije grudi su nas oduševile – meso ukusno, sočno – baš, baš, baš dobro, odlično ispečeno, sa pireom i pečurkama koje su se slagale uz meso.

(Ps. pošto je bilo mračno za klopu, devojke su mi pomagale oko fotkanja, tako što su uključivale svetlo na telefonima, čisto da to uzmete u obzir zbog slika, jer tada malo lošije ispadaju fotke klope.)

Vinska karta im je solidna – imaju i domaćih i inostranih vina (nisu sva na čašu). Po preporuci kume smo uzele neko italijansko Primitivo – i bilo je baš dobro – na žalost nisam fotkala ni zabeležila čije je, ali spram vinske karte se da naći.

Posle klope ostalo je baš malo mesta za desert, pa smo uzele samo 2 da probamo. Zova panna cotta sa penom od limuna – panna cotta sa zovom je bila super, samo što je pena od limuna bila prekisela – tako da savet ili da skinu tu penu (višak je sigurno) ili ako ne skinu oni skinite vi, pa samo čvrst deo klopajte ( jer zova baš daje šmeka – ja inače zovu obožavam, i volim kiselo ali ne toliko kiselo u desertu). Drugi desert čokoladni kolač sa penom od prosecca – ukusan, ali ne znamo gde je prosecco🤔.

Sve u svemu, prijatna atmosfera (doduše malo tamno za dnevne varijante) i dobra klopa – jedino što je za sada lutrija šta ćete dobiti od klope (možda slatko umesto slanog jela, ili kiseli desert). Spram njihove fb stranice a i priča koje smo čule, izgleda da su im pizze dobre i neobične  – izuzetno tanko testo i duguljast oblik, a pošto u jelima koriste dobre satojke, čini mi se da to vredelo probati.

Celokupni ambijent i doživljaj mi je da je trenutno više za noćni provod, pa ko je više za to, večerinka oko 19h, pa od 21h tulum🎉. Pošto nisam više baš toliko noćna ptica, ja ću verovatno ponoviti popodnevnu varijantu da probam i te njihove pizze.

SUMA SUMARUM

Ambijent: prijatan – noćni gastro štimung – jedino što nemaju svi stolovi udobne stolice

Atmosfera: gradska -opuštena

Klopa: dobra, malo veće porcije za gastro pub – dodatno imati sreće pri izboru jela

Cene: srednje $$$ (standardne cene za Beograd)

Vina: solidan izbor vina

Moja preporuka: pačije grudi ili duck confit, čini mi se da vredi probati i pizze

Rezervacija: poželjna za večernji termin, za dnevnu varijantu za sada i ne mora (ali tek su počeli sa radom:-)

Njihov sajt:  imaju samo fb stranicu fb remiks belgrade, update napravili su sajt remiksgastrobar