Restoran Strelec – uživanje u klopi sa pogledom na Ljubljanu

Nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji na Ljubljanskom zamku, pa je potrebno rezervisati svoje mesto za uživanje u dobroj klopi i pogledu.

Mi smo bili kada je bilo kišno vreme, ali to nije umanjilo čar ovog mesta. Lepo sređena unutrašnjost, donekle kao da si na dvoru😊, žuti odnosno bakarni pribor, prozorčići svuda okolo, pa iako nisi na terasi, i iz unutrašnjosti restorana možeš da vidiš delove Ljubljane. Usluga skroz na nivou – ljubazni, profesionalni i znaju da preporuče i klopu a i piće.

Ja sam bila malo skeptična oko klope, u smislu priča se da ih sve više turisti posećuju (zbog lokacije) ali mi je drago što nisu podlegli iskušenju podilaženja turistima, već su zadržali svoj autentični stil. Doduše, ponudu u smislu broja hodova, mislim da su prilagodili turističkim afinitietima, jer nude od 3 pa sve do 9 hodova degustacionog menija – što je skroz ok.

Mi sada (možete zamisliti😉) nismo uzeli degustacioni meni, već je svako izabrao sebi po 3 jela, al opet različita da bismo probali jedno od drugog. Ponuda jela im nije toliko velika, pa je i to jedan od razloga što smo se odlučili za ovakav korak. Pre jela stigla su nam čak 2 hoda dobrodošlice, interesantna i ukusna. Sva jela su uglavnom bila sa dosta sastojaka, pa nisam ni mogla sve kombinacije da zapamtim 😏, ali sam zapamtila da su se u svim tim jelima ti sastoji odlično uklapali i dopunjivali. Favorit su mi bile artičoke sa njokama od parmezana i srna sa cveklom, trešnjom i lukom.  Odnosno sva klopa je bila dobra, interesantna i lepo prezentovana – kraća objašenjenja sam stavila i na fotke.

This slideshow requires JavaScript.

Ne znam šta bih rekla osim, da se, ili prepustite njima, ili izaberete jelo koje vam se spram sastojaka tada učini da vam se klopa. Sve što smo probali je bilo dobro, a i ja sam ostala a utiskom da bih volela da isprobam još što-šta tamo😋.

 

SUMA SUMARUM

Ambijent: elegantan sa pogledom. Terasa po sunčanom danu pun pogodak za uživanje u klopi sa pogledom

Atmosfera: malo elegantnija (pošto je na zamku😉)

Klopa: interesantne i ukusne kombinacije

Cene: više $$$ ali opravdano i zbog lokacije i zbog kvaliteta

Moja preporuka:  čini mi se da se nećete pokajati šta god da odabrete

Njihov sajt:  Strelec

Tip za celodnevni izlet:  obilazak Ljubljane