Tata Mata – dobar riblji restoran u Beogradu

Relativno novije mesto u gradu, simpatičnog imena, konoba & wine bar Tata mata – nudi dobru ribu i jela od ribe i morskih đakonija. Kažu da sve spremaju na dalmatinski način a dodatno se i nalaze u Dalmatinskoj ulici😄. Mi smo sa prijateljima otišli tamo igrom slučaja, jer oni žive u blizini a internet im je sugerisao ovo mesto. Pošto smo hteli nešto novo da probamo, otišli smo tamo i baš smo se prijatno iznenadili.

Iako su noviji restoran, već su uveliko popunjeni pa je potrebno rezervisati. Smešteni su u kući, blizu Vukovog spomenika, i skroz su simpatično uredili, i unutrašnjost kuće ali bašticu. Obnovljena stara kuća, sa visokim plafonima, salonski uređena sa puno elemenata mora. Šank u obliku čamca, ribice svuda, po zidovima u kući, stolovima u baštici… skroz slatko.

Osoblje prijatno i raspoloženo da preporuči. Celokupna atmosfera tamo je lepa, pa kad se ukomponuje i sa dobrom klopom – meni se čini pun pogodak. Mi smo, u dogovoru sa konobarom, uzeli par predjela i odabrali ribu za nas četvoro. Mogu reći da se je sve bilo iznenađujuće dobro (kažem iznenađujuće, jer u Beogradu nema baš puno restorana koji imaju a i spremaju dobro morsku klopu a da vas pri tom to ne košta previše).

Paški sir, carpaccio od hobotnice, tuna tartar, bakalar bianco – sve kako treba da bude. Riba na žaru, koju nam je konobar onda ispred nas i očistio i poslužio, nestala je za tren oka, al sam uspela da fotkam pre nego što je dospela na tanjire😉 📸.

Sve u svemu, drago mi je da je otvoren ovakav restoran. Znaju kako sa ribom a prema uređenju i ophođenju prema mušterijama, deluje da vole to što rade!

ps. jedino što mi nije baš ok, je to što nude i prstace

 

SUMA SUMARUM

Ambijent: lepa bašta a i unutrašnjost; prijatna atmosfera

Klopa: dobra morska riba u Beogradu

Cene: srednje ka višim $$$,  al kad se uzme u obzir da je dobra morska klopa u pitanju, onda je dosta povoljno

Moja preporuka: vredi otići na dobru ribu i razne dalmatinske đakonije

Napomena:  rezervacija više nego poželjna zbog velike posećenosti

Njihov sajt:  tatamatakonoba.com