Trošt Vrsar – za klopu sa pogledom

Restoran na obali mora, tačnije u marini Vrsara. Lokacija odlična, pogled i sa terase i iz unutrašnjosti restorana se proteže preko marine na stari deo Vrsara. Izuzetno prostran i simpatično uređen.

Mi smo tog dana bili sa prijateljima u okolini, tj kod vinara Damjanića pa nam je on preporučio ovaj restoran, a kako smo i pre toga čuli za njih, nismo se puno dvoumili.

U principu mi smo došli na ribu, ali imaju i mesnate đakonije, tj po njihovom sajtu vidim da nude i ostale istarske specijalitete. Moj utisak je da je dobra morska klopa ali i sa povelikim cenama za neke stvari.

Naša klasika – želja da probamo što više različitih stvari. Sirovi škampi – lepo očišćeni, mesnati, sveži. Karpaćo brancin korektan. Imaju i svoje  maslinovo ulje pa dobro dođe da se te sirove delikatesice malo zaliju.

Za glavno jelo polovina većeg brancina na gradele, a kao prilog blitva sa krompirom. Brancin odličan – čvrst, ukusan, možda za nijansu pečeniji ali dobar. Inače gradele su im u prostoriji gde se ručava pa možete gledati kako vam spremaju klopu.

Za desert smo se, umesto slatkog, odlučili za rakovice + još jednu porciju rakovica na šporko (to je u stvari neka kombinacija svega što ostane od rakova prilikom spremanja kada se pokupi meso ). Od njih smo očekivali malo više – rakovica je bila korektna, prijao joj je dodatak malo limuna, dok je rakovica na šporko bila manje prijatnog ukusa (mnogo više su se osećale iznutrice nego što sam očekivala).

Njihovo kućno vino je od Damjanića, sasvim korektno. Mi pošto smo upravo došli od njega, odlučili smo se za malvaziju od Radovana iz Višnjana – najkraće rečeno dobra malvazija.

Sorbeto od limuna je zaokružilo klopu, plus pri odlasku su nas ponudili kućnom rakijom.

Trošt Vrsar pogled sa terase
pogled sa njihove terasice

Usluga sasvim korektna, jedino što smo posle na računu videli kada smo došli kući, da je rakovica pooodosta skupa i da ne znamo ko je pojeo ostatak naše ribe (malo veliku kilažu ribe su nam računali u odnosu na to što smo jeli).

Restoran koji vredi posetiti jer imaju svežu ribu i morske đakonije, i to umeju da spreme, jedino razmisliti za rakovicu zbog cene + obratiti pažnju na obračun ribe na računu pre nego što napustite restoran.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera:  prijatna, prelep pogled na Vrsar i marinu

Klopa:  dobra morska (mada imaju i meso u ponudi to nismo probali pa ne mogu da kažem)

Piće: kućna malvazija mislim da je skroz korektna (mi smo upravo od tog vinara došli u restoran pa nismo to uzeli), Malvazija Radovan iz Višnjana skroz korektna

Cene:  srednje ka višim $$$$ (za morsku klopu na samoj obali u Hrvatskoj prihvatljivo)

Moj utisak: Restoran koji vredi posetiti jer imaju svežu ribu i morske đakonije i to sa pogledom. Jedino rakovicu izbegavati zbog cene + obratiti više pažnju na kilažu ribe.

Njihov sajt:  restoran Trošt

Napomena: poželjna rezervacija