Vinarija Sutor – svratite kod njih ukoliko ste u Vipavskoj dolini, za ˝dodatni sadržaj˝😉

Vina vinarije Sutor mogu da se nađu u boljim restoranima i vinarijama u Sloveniji. To je porodična vinarija i nalazi se u seocetu u Vipavskoj dolini, Podraga. Mi volimo njihovu Malvaziju, a pošto smo išli na izlet u njihovoj blizini, hteli smo da iskoristimo priliku da ih posetimo i kupimo vina na samom izvoru. Malo se teže nalaze, pošto je nekako krivudavo i neobeleženo seoce, ali mi smo bili uporni:-)

Pošto kako to obično biva, vinarija im je pri kući, ali oni ljudi imaju i drugih obaveza pa je potrebno da se najavi poseta. Mi smo to uradili, ali na žalost gospodin Mitja je bio sprečen da nas primi pa nas je primila njegova gospođa. Pokazala nam je podrum i izvinjavala se sve vreme što ne zna baš da organizuje degustacije jer to njen muž radi, ali nama nije smetalo jer smo ionako znali šta želimo – 2 kartona Malvazije (pošto je obožavamo).

podrum

Kada smo došli kući, otpakovali smo kutije i prijatno se iznenadili dodatno načinom pakovanja flaša, jer je svaka obmotana u njihov papir, pa je dodatno i zgodna i za poklone – stvarno sa stilom rade ne samo vina👌.

Doduše zaključili smo da ćemo neki sledeći put ipak ići i na degustaciju, da probamo i ostala njihova vina, jer smo naknadno čuli za pohvale i za crvena vina pa što da ne obradujemo nepca još nekim ukusom.

p.s. kada vam u restoranu donose flašu obmotanu papirom, znajte da je Sutor (nama se to desilo u Hiši Franko, pa smo iz daleka shvatili koje će nam vino pratiti sledeći hod:-).

Njihov sajt: www.sutor.si