Endorfin gastropub – meni čak više gastro nego pub😊

Pošto smo čuli da su u ovom mestu jazz svirke + može i da se prezalogaji (kuhinja je pod vođstvom Vanje Puškara – kreativnog kuvara koji je zadužen i za Iris), morali smo da probamo ovo mesto.

Nalazi se u  samom centru Beograda, blizu Studentskog trga. Minimalistički uređen, skroz u staklu (prvi utisak mi je da to staklo ne ide baš sa jazz svirkama), ali je atmosfera skroz prijatna. Čini mi se u stvari da je lokal za otići u bilo koje doba dana – od doručka, kafice, ručka, večerinke ili pak svirke🙂.

Mi smo došli oko 19h, namerno tako tempirali, jer je od 21h te večeri počinjao DJ sa jazz i soul repertoarom (nije bilo žive svirke). Prvo da poklopamo u miru, pa ako nam se svidi klopa a i atmosfera, da dođemo još koji put na svirku, tj. klopu i svirku🍽️🎷.

Mogu reći da nam se klopa baš svidela, a i atmosfera je skroz cool. Doduše od 21h se puni više onima koji su došli zbog druženja, pićenca i muzike tako da, ako dolazite zbog večernje klope onda preporučujem da dođete malo ranije, pa da posle na miru uz pićence slušate muziku. Jedino što te svirke čini mi se da nisu baš redovne (petak ili subota ali izgleda ne baš uvek), pa je poželjno pre da proverite kada je svirka.

Klopa  – opet smo po starom običaju, hteli što više toga da probamo, pa pošto nas je bilo 3je svako je po nešto naručio, pa smo ćapavali jedno od drugih. Predjela ukusna, interesantna, fino prezentovana (prilagođena i tom pub štimungu). Dobri sastojci, dobro iskorišćeni, jedino zapečen sir nije bio ništa posebno al je osvežavao paštete, što je bilo ok.

Imalo smo i 3 glavna jela. Moj izbor je bio najbolji 😋. Sporo kuvana jagnjetina mekana i ukusna, sa batatom u obliku pirea i čipsa, odlično, obavezno probati! Sendvič sa cepkanom svinjetinom, isto dobar, ukusan i sočan. Jedino je ˝brain in bun˝ (super naziv za jelo od telećeg mozga) bilo malo bledunjavog ukusa. U jelu je bilo nekih sastojaka jačeg ukusa pa mozak koji je delikatan nije došao do izražaja, šta više ispao je bez ukusa, iako inače bude zanimljiv.

This slideshow requires JavaScript.

Doduše oni u svom meniju imaju i neki puzzle deo, gde možeš sam da kombinuješ neke sastojke, pa smo zaključili da ćemo sledeći put mozak naručiti u nekoj sopstvenoj kombinaciji, gde će, nadamo se, više doći do izražaja, jer verujem da je dobro spremljen. Normalno, morali smo i desert da probamo. Imaju 2 deserta u ponudi pa smo uzeli oba da probamo, i na svu sreću ta 2 smo delili na nas troje. Deserti odlični ali dosta ˝jaki˝ a porcije ogromne, pogotovo kad si pre toga još nešto poklopao. Po meni bi mogli 1/3 da serviraju (imala sam osećaj ko da sam pojela 500 gr čokolade).

Jedino kod vinca smo imali problem u odabiru. Imaju jako malo vina u ponudi, od toga nijedno nije izuzetno kvalitetno. Za pub ali i za gastro ponudu mislim da bi trebali malo veći izbor da imaju.

Ne bih uopštavala jer možda nije pravilo, pošto smo ipak bili ovde prvi put, ali usluga je bila dobra i srdačna, taman da smo se baš dobro osećali.

Sve u svemu mi ćemo se još vraćati na ovo mesto i na klopu a i da testiramo i jazz svirku, a možda i neki grils night out padne (bez obzira na slabu ponudu vina, al u nadi da će je proširiti kad pročitaju ovaj post😉).

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: prijatna, opuštena – gradska atmosfera

Klopa: posebnija kulinarika prilagođena pub štimungu

Piće: izbor vina ne postoji . Imaju piva (kraft piva), s’tim da verujem da ima dosta onih kojima uz klopu više paše vince 😟

Šta klopati: jagnjetina odlična + iskombinujte još po nešto. Odaberite šta vam paše spram opisa jela, pošto je moj utisak da sve dobro spremaju ( a spram njihove fb stranice mi se čini da često menjaju/dopunjuju meni)

Cene:  srednje ka višim $$$ (u beogradskom nivou)

Moj utisak: mesto za klopu uz zvuke jazza

Njihov sajt:  endorfingastropub

Napomena: poželjna rezervacija (online dobro funkcioniše); jazz svirke petkom ili subotom. Svirke nisu baš redovne, tako da proverite pre odlaska sa njima kad su