Restoran Vinogradi – mesto u koje vredi svratiti zbog pogleda

restoran Vinogradi Grocka

Ogromno imanje u Grockoj, koje je u doba Jugoslavije važilo za elitno mesto i gde je kažu i Tito svraćao svojom jahtom „Šumadinka”. Od skoro je ovo mesto renovirano, tako da je zadržalo duh te posleratne elite 🙂 i definitivno se zbog panoramskog pogleda na Dunav treba uputiti kod njih.

restoran vinogradi pogled
panoramski pogled na Dunav i gročansku adu

Imanje je veliko, sa vinogradima, povećim restoranom, koji je lepo uređen. Glavni adut je velika terasa, sa prirodnim hladom i očaravajućim pogledom, pa se stvarno može uživati kada je lepo vreme i može se sedeti napolju. Na žalost ili na sreću, kako ko gleda, izuzetno je posećeno tokom vikenda, pa je poželjna rezervacija, ako ništa da imate bolji sto na terasi😉.

Gužva mi je najviše smetala što se tiče klope. Ponuda jela nije previše velika, što je skroz ok, i u ponudi su nacionalna jela (meso i rečna riba). Mi smo odabrali mešano meso sa roštilja, koje je bilo veoma dobro, ali na žalost i hladno. Tj. jedino su ćevapi bili topli, i kod njih se osećalo da su baš sa roštilja, dok je ostatak tanjira bio hladan, pa čak i pomfrit koji je išao uz to. To sam ovom prilikom pripisala više organizaciji u situaciji kada je krcato. Kada sam pitala konobara kada je manja gužva, on je rekao da je radnim danima malo mirnije – pa možda se tada zaputiti kod njih. Inače imaju i mini park za decu, pa je i za familije dosta prijatno.

U sklopu restorana je i vinarija, pa sam se ja odlučila za njihov rose, i bio je korektan i primereno ohlađen.

Pošto ovo mesto vredi posetiti zbog pogleda, video će možda govoriti više od reči i fotki😉.

Dodatni tip za celodnevni izlet: mi smo ovom prilikom organizovali sebi mini izlet, pa pre njih svratili do Smedereva i obišli tvrđavu i centar grada (oko 1 vremena za sve), a posle klope sa pogledom, završili u Ikei. Dodatno centar Grocke deluje simpatično za obići, meni čak interesantnije od Smedereva, pa možete to iskombinovati umesto posete Smederevu😊.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: odličan pogled u opuštenoj atmosferi (letnjim vikendima dosta posećeno)

Klopa:  domaća klopa

Vina: njihova vinarija Janko – rose korektan

Šta klopati: nisam sigurna spram ove naše posete. Mešano meso koje smo dobili je bilo dobro ali hladno, teletina ispod sača nam je bila druga alternativa, ali je nismo probali, mada smo videli da je za par stolova do nas iznošeno.

Ps. Simpa jelo u jelovniku u čast Sofije Loren koja je bila gošća restorana: piletina napravljena u boji italijanske zastave

Cene:  srednje $$

Moj utisak: vredi posetiti zbog pogleda

Njihov sajt:  Restoran vinogradi

Napomena: poželjna rezervacija

Za jugonostalgičare simpa info na koji sam nabasala: Tito je čitavih sedamnaest puta u zvaničnim posetama dolazio u Vinograde, i dovodio svoje goste i inostrane delegacije.

Tip za celodnevni izlet: Smederevo (tvrđava i centar mesta), centar Grocke, i za kraj dana shopping u Ikea