Za ljubitelje piva i wellnessa – ideja za izlet u Istri

Posle duuuuugo vremena, ovo je bio naš prvi pravi izlet i to u Istru. Razlog zašto tamo, je bio da iskoristimo vaučer za beer & spa u San Servolu koji je moj suprug dobio prošle godine za rođendan, ali zbog celokupne situacije do sada nismo bili u mogućnosti da ga iskoristimo, i bogme ispao je pravi mini odmor.

Mi smo imali noćenje i pivski tretman, i spram sajta i opisa očekivali smo više butik varijantu odmarališta pa smo se baš iznenadili veličinom i kapacitetima kada smo stigli. Nalaze se u mestu Buje, blizu granice sa Slovenijom. Smešteni su na brežuljku, tako da se iz jednog dela restorana koji se nalazi u njihovom sklopu pruža pogled i na more i na centar Buja.

Uglavnom, umesto jedne kuće i pivnice koju smo očekivali, taj kompleks obuhvata nekoliko kuća – recepciju sa restoranom koji nudi ˝pivske mesne˝ specijalitete, odvojene kuće bed & breakfast, kuću sa apartmanima i zatvorenim bazenom, spa i fitnesom, zilion bungalova + od skora imaju i restoran sa napolitanskom pizom, koji ovom prilikom nismo probali. Napolju imaju još i đakuzi, zatim i otvoren bazen sa ekstra toplom vodom koji je više isto u đakuzi fazonu, plitak i sa dosta mlaznica, dok su okolo bazena ležaljke na otvorenom ali i u zatvorenom prostoru, tako da možete da birate.

 

Mi smo se malo brćkali u tom spoljnom bazenu (dok su snimali promotivni spot, ne znam da li smo im ušli u kadar 😉). Potom je usledila pivska kupka. Kažu da su po tome jedini u Hrvatskoj i jeste stvarno posebno. To je manja prostorija sa tušem i dve kade, koje su pune toplog piva. Između kada je slavina za točenje hladnog piva, koje možete piti u neograničenim količinama uz prigodne gricke.

Meni je bilo interesantno videti taj pivski spa, dok mi samo kupanje u pivu i nije bio baš toliko bilo gušt. Malo je čudan osećaj, u stvari najviše zbog hmelja koji je plivao oko mene i tamnog piva pa je izgledalo malo neobično, iako je mirisalo na pivo 🍻. Inače taj pivski tretman traje 45 minuta.

Posle tretmana smo otišli da isprobamo zatvoreni bazen i baš sam se oduševila. Voda tamo nije tako topla kao u spoljnom ali je opet dovoljno topla i za kupanje i za plivanje, i zbog pokretnih staklenih vrata se može koristiti i u zimskom i letnjem periodu. Na bazenu nije bilo nikoga tako da je bila dodatna uživancija. Imaju i 2 saune (parnu  i finsku) koje smo obe isprobali ali su nam se činile više vruće nego obično. U tom sklopu je i mini fintess.

Moj suprug je još dodatno naručio i masažu i kaže da je baš dobro bilo.

Naveče smo rezervisali sto kod njih u tom mesnom restoranu, jer kako da ne probamo šta imaju kada smo tamo. Meni im nije preterano dugačak, ali je probran i primamljiv. Za predjelo smo se odlučili za tatarca – i bio je pun pogodak. Pored odličnog ukusa uključen je i performans, odnosno spremaju ga pred vama i na kolicima ima zilion činijica sa začinima, pa možete sami odlučiti šta sve da se stavi u njega. Mi smo se odlučili za blago ljuti, tako da su svi sastojci išli u njega i bio je odličan. Za glavno jelo smo uzeli burger, kojeg je konobar baš nahvalio, i njihov odležani fiorenitna stejk. Verovatno smo bili malo loše ruke pri tom izboru, burger je bio solidan ali dosta pečen, dok je fiorentina bila malo tvrđa jer je isto bila malo prepečena. Kada nas je konobar upitao kako je bilo, a potom i sam video da je stejk prepečen, se silno izinjavao, i videlo se da mu je baš bilo žao zbog propusta. Čak je ponudio desert na račun kuće ali kako smo mi bili siti, zadovoljili smo se digestivom. Ujutru još jedan kupanjac na zatvorenom bazenu i nastavili smo izlet po Istri.

Kod Istre je idealno to što na svakom koraku ima nečega, i vinarija, uljara sa izuzetno kvalitetnim maslinovim uljima, odličnih restorana i restorančića, staza za bicikliste, da ne pominjem more – dugim rečima ima svega i svačega. Mi smo se zaputili put vinarije Benvenutti blizu Motovuna, i potom u Hum (najmanji grad na svetu), Kotle i za okrepljenje ponovili posetu Toklariji.

Sve u svemu izuzetno ispunjen izlet, kao i svaki put u Istri. Ovaj spa resort je prava mala pivska hedonsitička oaza, koja stvarno može biti interesantna svim ljubiteljima piva (gde ćeš bolje nego da se i kupaš i piješ pivce – na sreću ne to u kom se kupaš)

 

SUMA SUMARUM

 

Cilj: opušten spa vikend u znaku piva

Highlights: kupanje u pivu (ipak je skroz neobično i nesvakidašnje)

Kada ići: kada je priroda bujnija, da možete iskombinovati sa još nečim u Istri. Inače zbog toga što imaju i zatvoren bazen a i spoljni bazen se greje, nije obavezno da se ide samo tokom letnje sezone

Procena dužine boravka: jedno ili 2 noćenja, radnim danima je sigurno manja gužva 🙂

Njihov sajt:  San Servolo resort

Tip šta još iskombinovati: Istra je stvarno stvorena za istraživanje kolima, biciklom, tako da imate puno opcija za kombinaciju. Od mesta u blizini koje možete Buje, Brtonigla, Grožnjan, Motovun…ili se pak spustiti do mora. Npr mi smo posle boravka kod njih išli do vinarije Benvenutti, Huma..

Stavljam link na moj stari post o tome šta se sve može i vredi videti u Istri Istra šta videti, gde klopati i još po nešto iskombinovati