Tata Mata – i dalje dobra morska klopa u Beogradu

Tata mata Beograd

Restoran koji tokom vremena ne menja kvalitet klope. Dugo nismo bili kod njih, i kako smo pre baš bili zadovoljni, ispala je zgodna prilika da ih ponovo posetimo sa prijateljicama koje još nisu bile u ovom restoranu.

Klopa standardno dobra, usluga prijatna.

Za početak smo uzeli nekoliko predjela bakalar, tunu tartar i karpaćo od hobotnice. Bakalar je bio drugačiji od onih na koji smo navikli. Manje je kremast i više su se osećali komadići ribe. Verovatno se radi o različitim receptima, a sve zavisi ko šta više voli. Karpaćo korektan, tuna tatar dobar, sočan i ukusan.

Kao ˝secondo piatto˝ smo uzeli buzaru na belo od škampi i školjki. Buzara je bila odlična – pa smo na žalost i dosta hleba uz to pokopali, ali to je i cilj buzare, zar ne?😋

Glavno jelo riba pagar sa grila – s’tim da nam je uz to servirana i dosta velika količina grilovanog povrća i dodatno blitve sa krompirom. Grilovano povrće se nije naročito slagalo sa ribom, a kako nismo ga ni naručili a vodi se kao poseban prilog (nije u sklopu jela), malo mi je zasmetalo, pogotovo što ga je dosta ostalo. Riba odlična, čvrsta ukusna – taman dovoljno grilovana. Uz klopu smo uzeli slovenačku Rebulu i odlično je pasovala.

Definitivno je i dalje dobra morska klopa u lepom ambijentu.

 

SUMA SUMARUM

Ambijent: lepa bašta i unutrašnjost, prijatna atmosfera

Klopa: dobra morska riba u Beogradu i to održavaju

Piće: solidan izbor vina

Šta klopati: tuna carpaccio, buzara i riba na grilu

Cene: srednje $$$ kad se uzme u obzir da je dobra morska klopa onda i povoljno

Moj utisak: vredi otići na dobru ribu i razne dalmatinske đakonije, samo treba biti detaljniji pri naručivanju da ne dobijete pride nešto što niste naručili

Njihov sajt:  Tata mata konoba

Napomena:  poželjna rezervacija

Kako je bilo u prethodnoj poseti njima na linku