Toro Latin GastroBar – dobra klopa sa neobičnim principom degustacionog menija

Interesantna i ukusna latino-azijska klopa, sa pogledom na Savu. Nalazi se na Savskom pristaništu (Beton hali), gde su sve fensi kafići, restorani i klubovi, sa lepim pogledom a i ponudom. Doduše svi su mi spolja izgledom slični, i nikad ne znam gde se koji nalazi pa onda jurim obeležja na vratima ili zidovima.

Bili smo u ovom restoranu pre izvesnog vremena i ono čega sam se mogla setiti iz te posete je da su bili korektni. Ovom prilikom, kada i pišem o restoranu smo se dogovorili sa prijateljima da pre pozorišta odemo tamo na klopu jer i oni nisu odavno bili. Ono kako restoran opisuje sebe, je da je to mešavina latinske kulture i ukusa, no meni enterijer nije baš latinski izgledao iako je prijatan, a u meniju koji je dosta dugačak je delovalo da više azijskih jela imaju.

Pošto nismo bili sigurni šta da poručimo, ljubazna konobarica je ponudila degustacioni meni, što smo prihvatili i verujte nismo se pokajali. Pristizalo je jelo za jelom, taman dovoljno po zalogaj-dva po osobi, interesantne kombinacije, lepi ukusi, i stvarno dobra prilika da se proba sve što restoran nudi. Po tome šta smo probali, gotovo sve mi se svidelo, tako da i dalje ne znam šta bih pri sledećoj poseti uzela, osim opet degustacioni meni a tada ću i da fotkam (ove fotke ispod sam zamolila restoran da mi ih pošalje, da mogu barem nešto slikom da dočaram, i što pre podelim sa vama ovu informaciju, da ne morate da čekate do sledeće moje posete).

Jedina zamerka jeste, da jela previše brzo donose, pa se ne možete baš posvetiti svakom dovoljno, ali nama je tada čak brzina odgovarala jer smo shvatili da ukoliko bi usporili mi bismo zakasnili na predstavu.

Neobična stvar, koju sam nakanadno saznala, jeste da pri degustacionom meniju oni iznose hranu sve dokle vi ne kažete stop.

Verujte, nemam pojma koliko smo hodova imali, samo znam da sam se izuzetno prijatno iznenadila i uslugom i ukusima i toplo preporučujem degustacioni meni.

SUMA SUMARUM

Klopa: Latino-azijska kombinacija kuhinje (moj utisak)

Šta klopati: degustacioni meni (odvojite 3-4 sata)

Cene: srednje ka višim $$$ (u skladu sa cenama u Beton hali), ali degustacioni $$ izuzetno povoljan

Napomena: rezervacija poželjna

Njihov sajt: http://www.richardsandoval.com/torobelgrade/