Celer gastro house – pub varijanta ne celer klope na Dorćolu

Celer gastro house

Pošto smo videli članak o njima, gde su ih opisivali kao nacionalna kuhinja u modernom stilu, odlučili smo se da ih posetimo.

Ime lokala me je navodilo na zaključak da im je u ponudi više vegetarijanska klopa ili da je barem povrće zastupljenije, ali se ispostavilo da nije baš tako. Meni im nije tako velik, a jela koja imaju u ponudi su u stvari malo ˝teže˝ kombinacije nego što ime celer asocira. Uglavnom su te domaće, rekla bih čak roštiljskije stvari, od kojih su neka jela i simpatičnog imena, kao npr srpski suši ☺️.

Lokal se nalazi na Dorćolu i relativno je mali. Unutrašnjost je prijatno uređena, na dva nivoa, imaju i par stolova u baštici (na trotoaru).

Celer gastro house

Dok smo odlučivali šta ćemo da klopamo, konobar nam je rekao da imaju neka dodatna jela i van menija (pošto su bili u fazi njegovog osvežavanja), pa smo se odlučili za mešano – nešto od toga što nam je konobar nabrajao, a nešto iz standardnog menija.

Za uvertiru smo uzeli srpski suši jer je zvučao dobro a i simpatična je fora – kajmak, krastavčići, čvarci i paprika urolani u pršutu (dobra ideja i da se kući gostima servira tako nešto).

Celer gastro house
simpatična fora i za kod kuće servirati:-)

Za glavna jela smo uzeli rebarca, burgere i piletinu. Ja sam možda izvukla najdeblji kraj sa mojim izborom piletine, piletina sa suvim šljivama i slaninicom, na pireu od celera. Šljive se nisu baš osećale, slaninica takođe, plus u pireu sam osećala samo krompir, ne znam gde je završio celer🙃. Rebarca – kako ih je konobar opisao, kao baby rebarca pripremljena sous-vide, sa bbq sosom, su bila korektna – meso sočno, raspadalo se, dok je sos dobro pasovao uz njih. Burger sa halapenjo je bio dobar – meso ok, taman medium rare pečeno (iako konobar nije pitao kako pečeno želimo, potrefilo se da je spremljen medium, kako najviše volimo). Halapenjo se nije osećao u burgeru ali je bila skladna kombinacija (tip – u dogovoru sa konobarom dodat je i chedar sir u njega – nema ga u originalnoj izvedbi a kako volimo sir u burgeru, konobar je rekao da se može dodati).

Izbor pića im je malo limitiran – delimično i zbog toga što su u tom trenutku izašli u suret susednom lokalu koji se renovirao, pa su podelili frižider sa pićima (takvo smo objašnjenje dobili od konobara). Od vina na čašu imaju izbor od 4 vina od iste vinarije (zabravila sam koje). Nama je više pasovalo pivce uz ovu vrstu klope, plus što je i naplju bilo dosta toplo.

Usluga je srdačna, i profesionalna. Simpatično mi je bilo i to što čim sam došla, konobar se rukovao i predstavio imenom uz info da će nam on te večeri biti na usluzi.

Mestašce, ne toliko za večerinke i ručkove, koliko za grickanje uz čavrljanje ukoliko se nađete u blizini.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: prijanta i ljubazna

Klopa:  više mesnate snack varijante (ime restorana je mene zavaralo)

Vina:  mali izbor vina na čašu (samo 4 vina od iste vinarije)

Šta klopati: burgeri nisu loši (tip ako volite sir kao dodatak, može se dogovoriti da se doda)

Cene:  srednje $$

Moj utisak:  ako tražite nešto novo, ne toliko za večerinke i ručkove, koliko za grickanje uz čavrljanje ukoliko se zateknete u tom delu grada

Njihov sajt:  nemaju ni sajt ni fb stranicu😶

Rezervacija: poželjna