Konoba Astarea dobra istarska klopa u Brtonigli

Konoba Astarea se nalazi na glavnom putu od Buja ka Novigradu. Smeštena je na maloj uzvisini, tako da uopšte ne smeta što ste uz put. U ponudi imaju i riblji i mesni meni.

U stvari to je dosta velika kuća, sa prostranim restoranskim delom i terasom, dok iza kuće imaju i bašticu. Unutrašnjost i sama terasica su sasvim korektno namešteni, onako kako konobe treba da budu. U unutrašnjem delu je čak i ognjište gde spremaju jela ispod peke (za koja oni kažu da su im specijaliteti). Ovom prilikom nismo probali jela ispod peke, ali smo probali malo raznoraznih morskih đakonija.

Nemaju jelovnik, već se sa vlasnikom konsultujete šta biste i šta on preporučuje. Mi smo bili sa prijateljima koji su već dosta puta svraćali kod njih, pa smo se prepustili njihovom izboru. Uvertira malo morskih grickalica, bakalar (odličan), 2 vrste inćuna (kiseli i slani- skroz korektni, vidi se da su ˝domaće˝proizvodnje. Kao druga uvertira zapečene kapesante – lepo servirane i ukusne. Crni rižoto sa lignjama – odličan, prinač al dente, taman kako treba da bude, a ukus njam, njam.

Po tome što smo klopali, veoma rado ću se vraćati da isprobam još i morskih ali i mesnih đakonija. Jedino što mi je malo zasmetalo je to što im je usluga malo usporena, a da nije bila ni gužva. Na početku su malo kasnili sa donošenjem vina, a primetila sam da su za stolom do nas, podugo čekali samo da naruče klopu. Nadam se da im je bio jedan od ˝onih dana˝. Kako nameravam još koji put tu da svratim, updateovaću ovaj post, da prijavim ako se nešto promenilo😊.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: prijatno gostoljubiva u istarskom duhu, jedino što usluga zna da bude malo usporena

Klopa: dobra domaća (mi smo morsku varijantu probali)

Piće: domaće vino skroz korektno

Šta klopati: što više svega, mi smo morske uvertire probali, ali ćemo drugom prilikom i mesno

Cene: srednje $$

Moj utisak: kad vam se prijede dobra istarska klopa

Njihov sajt:  Konoba Astarea

Napomena: poželjna rezervacija