Maru – dobar suši u Ljubljani

Japanski restoran Maru se nalazi van užeg centra Ljubljane, odnosno nije walking distance od centra, ali pošto prave dobar suši, ako vam se klopa japanska hrana a u Ljubljani ste, vredi otići kod njih.

Restoran je simpatično uređen, sa diskretnim japanskim štimungom prvenstveno u vidu crteža po zidovima. Imaju dosta prostora između stolova, što pruža i malo intime, pa je prijatno i duže posedeti.

Pošto odavno nismo bili kod njih, a uželeli smo se sušija, akcenat smo stavili na njih i još po nešto iz menija što je za gricnuti. Ovo kažem zato što imaju i supice i neka ˝konkretnija˝ japanska jela u ponudi.

Mešani suši sasvim korektan i veličinom, i svežinom i ukusom – tuna, brancin, losos. Tempura baš dobra, lagana a povrće i škampi taman dovoljno obrađeni. Blago pečena riba na pirinčanim čvarcma kao i pržena meka rakovica su baš bile dobre.

Jedino je u početku bio mali nesklad u smislu da smo dobili toplu vodu, koja nije nikada videla frižider, ali kada smo na to skrenuli pažnju konobaru, doneo nam je led i sledeća flaša je bila iz frižidera 🙂.

Kada vam se klopa dobar suši u Ljubljani.

 

SUMA SUMARUM

Ambijent: minimalistički komforan

Atmosfera: prijatna

Klopa: dobar suši i japanska klopa

Cene: srednje $$

Moja preporuka: probati što više različitih stvari

Njihov sajt: Maru