Na večeri sa vinarom – Danilo gostilna i vinoteka – za malo drugačiji provod

Iako sam već pisala o ovom restoranu, ova večera sa vinarom je bila baš lepo i drugačije iskustvo, i ukusno i edukativno, pa sam poželela  da podelim. Kako to već neko vreme praktikuju i nastaviće da rade i sledeće godine dobro je znati da su im takve večere češće na programu.

U principu, određenim danima organizuju večeru sa odabranim vinarom. Tada gostionica pripremi više hodova, ovog puta čak 9, uz koje se uparuje vino odabranog vinara. Takođe i sam vinar prisustvuje toj večeri, pa se osim probanja selektovanih vina, čuje malo priča i njemu, načinu na koje radi, u šta veruje… Dodatno je super i to, što je u samom restoranskom prostoru i mini vinoteka od eVina pa možete pogledati dodatno šta još imaju, i od Gašpera dobiti još neke savete i objašnjenja. Ipak je on jedan od bitnijih somelijera u Sloveniji.

Mi smo ovom prilikom odabrali veče kada je bilo uparivanje sa vinima Burja. Kako nismo išli na degustaciju kod samog vinara, a interesovalo nas je ovo je bila super prilika. Veče započinje sa ˝minglovanjem˝ u smislu da se prvi hodovi dobrodošlice grickaju s’nogu uz prateće vino, a posle nekog vremena se prelazi za stolove, gde se nastavlja večera. U par navrata u toku večeri domaćini i vinar malo pričaju i objašnjavaju vina. Klopa je ovom prilikom bila opet ukusna, domaća a upgradeovana, onako kako smo to navikli da bude tu, a tokom večere smo shvatili  da crvena Burja vina nisu baš po našem ukusu.

Kažu da sledeće godine nastavaljaju sa ovom akcijom i da će gostovati strani vinari, tako da ćemo ˝načuljiti˝ uši.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: opuštena, ukusna i edukativna

Cene: srednje ka nižim $$$ (kada se pogleda broj hodova i uparivanje sa vinom)

Moj utisak: i korisno i ukusno

Njihov sajt:  zbog toga što smo mi za ovo saznali preko njihove fb stranice, stavljam link na nju fb Danilo Gostilna

Rezervacija: obavezna