Restoran La Corte (Follina) – nije baš na visini zadatka

restoran La Corte Follina

Restoran La Corte sa 1 Michelin zvezdicom u mestu Follina, smo odabrali da posetimo zajedno sa prijateljima i pri tom da napravimo mini izlet po okolini. Odluka je pala na njih, jer su smeštaj i bistro odmah do restorana. Klopa je bila korektna, interesanta i ukusna ali kada se ukomponuje sa uslugom koja nije bila baš na nivou i cenom, po meni nije mesto gde se treba uputiti.

La Corte Follina enterijer

Odabrali smo po par različitih jela iz jelovnika taman da probamo što više, jer nam nijedan od tasting menija koji su imali, nije zvučao previše interesantno.  Dobrodošlica – nekoliko vrsta lokalnih hlebčića uz normandijski puter. Hlebčići su bili interesantni, ali sa druge strane mi ne prija da baš startujem sa tolikom količinom hleba, jer se već od toga naklopam, pa sam se malo suzdržavala očekujući nastavak. Sva klopa je bila lepo prezentovana i ukusna, uglavnom više upgrade domaće klope. Parmezan krem, tartufi i crumble – ukusno. Usledila je šumska priča – različitih tekstura i aroma interesantno jelo. Ravioli od kestena, uz pire od bundeve i slaninice – dosta tekstura, kompleksno i slatkasto jelo. Risoto koji je odabrao moj muž – odličan.

Imaju pozamašnu vinsku kartu, pa se dalo odabrati, međutim, crveno vino je trebalo dodatno ohladiti, i tokom cele večeri uglavnom smo mi sami dopunjavali sebi vino i vodu, oni su se pojavljivali samo kada su donosili ili odnosili tanjire.

Sve u svemu, klopa dobra i ukusna ali uz ne baš tako sjajnu uslugu, što bi se očekivalo za restoran sa 1 Michelin zvezdicom. S obzirom na sve, pogotovo kada se ukomponuje sa cenama, nije baš za preporučiti.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: elegantno klasična, usluga nije baš na nivou (malo su nas zanemarivali)

Klopa: upgrade domaće italijanske kuhinje

Vina: pozamašna vinska karta, mada somelijer nije baš bio od pomoći, plus za par etiketa za koje smo pitali, dobijali smo odgovor, ¨odličan izbor imamo samo jednu flašu ˝ – ps. možda zato imaju pozamašnu vinsku kartu 😉

Cene: izuzetno visoke $$$$ kada se upari sa uslugom

Moj utisak: nisu me oduševili, klopa korektna ali precenjena

Njihov sajt:   Ristorante la Corte

Rezervacija: obavezna

Napomena: kako smo odsedali i u njihovom hotelu, moram da pridodam utiske i odatle jer je i to možda doprinosilo celokupnom doživljaju. Spram njihovog sajta kada gledaš izgleda kao da su negde odvojeno u prirodi, a u stvari nalaze se u centru grada. Hotel kao ima 5*, a dali su nam pogrešnu sobu, sto koji je u centru sobe je takav da možeš lako da se povrediš, u kupatilu nema mesta gde peškire da okačiš (osim na neki stalak na sred kupatila), garnišna od zavese iskrivljena, papuče koje se hvale da imaju, sakrili u ormarić na kraju sobe da ih ne nađeš, krevet toliko kratak da su mi stopala virila, al ajde pošto je starinski nameštaj ljudi pre nisu bili toliko visoki… Da ne ispadne da ih samo grdim, lepo je bilo to što je u sobi bilo toplo i doručak im je bio korektan kao i kafica. Utisak bi verovatno bio i nešto bolji da smo bili leti i sedeli u lepoj bašti.

Dodatni info: mini izlet po okolini je bio super. Više o njemu možete pogledati na linku