Krčma Bujan (Praputnjak) – za jagnje, prasence ili teletinu

Domaća gostionica u Hrvatskoj na putu ka moru iz Slovenije, između Crikvenice i Rijeke (iznad Bakarskog zaliva). Nekada je bila obavezna stanica, krcata onima koji su dolazili ili se vraćali sa mora, pošto su bili blizu glavne magistrale. Sada zbog auto puta nisu baš toliko posećeni ali i dalje rade i imaju odličnu domaću klopu.

Mi smo vraćajući se iz Primoštena ka Ljubljani, odlučili za country side vožnju, taman da vidim krajolike kroz koje nisam prolazila i malo bolje upoznam obalu, a pošto je trebalo nešto i klopnuti do kuće, izbor je pao na njih.

Jedina nezgodacija kod njih je što nemaju bašticu (ono kad je lepo vreme pa da uživaš napolju), ali je unutrašnjost slatko–domaćinsko-kafanski uređena. Plakati i stari isečci iz novina kojim su ih opisivali vise po svim zidovima.

Domaćica nas je počastila odmah sa nogu, domaćim likerima od mandarine i borovnice. Mandarina je bila skroz prijatna, ne previše slatka a pravog ukusa mandarine.

Nemaju previše u meniju (odnosno i nemaju meni, već domaćica nabroji šta imaju) – jagnjetinu, prasence ili tele, krompir iz peći, njoke i čorbu. Mi smo probali polovinu toga 😋 njoke sa goveđim gulašom – odličan i gulaš i njoke, a za ˝glavna jela˝ jagnjetinu i svinjče – odlično meso, sveže, dobro spremljeno a ja sam se dodatno oduševila pečenim krompirom!

Za kraj smo morali da probamo i domaću štrudlu sa jabukama, pošto je konobarica rekla da imaju to za desert, prava ukusna domaća. Njena fotka je završila na naslovnoj fotki ovog posta, pošto je odgovarala formatom☺

U svakom slučaju ako vas put navede tamo, imajte u vidu ovu domaću kafanicu za dobro meso i domaćinsku atmosferu, s’tim da je za tačno lociranje poželjno da navigacija radi.

SUMA SUMARUM

Ambijent: domaćinski

Atmosfera: domaća opuštena

Klopa: odlično meso

Šta klopati: krompir iz peći obavezno a meso po želji, meni je svinjče bilo dobro

Vina: domaće crveno korektno

Cene: srednje niže $$

Rezervacija: poželjna, više zbog toga da se proveri šta imaju tog dana (verujem da vikendima više prave nego radnim danima)

Njihov sajt: nemaju a nemaju ni fb,  adresa Meja 16, Praputnjak