Pri Kuklju, Velike Lašče – za domaću klopu a i peciva

Iskreno, nisam ni čula za ovu gostionicu dok se nismo zaputili u taj deo Slovenije, zbog posete BioSingu, a onda kako sam malo istraživala ispalo je da su nedavno dobili i 2 haube (kapice) od Gault&Millau, tako da je baš bila zgodna prilika da ih isprobamo.

Smešteni su u samom centru mesta, blizu crkve, i u istoj kući su im i restoran a i pekara/poslastičarnica. Super je bilo to što smo i uz klopu koju smo naručili dobili i neke te pekarske đakonije koje spremaju i mogu reći odlične su, pogotovo su me fascirnirali štruklji.

Domaći štimung i enterijera i usluge. Za dobrodošlicu su nam poslužili hlebčić (poticu sa čvarcima i prženim lukom) – odlična domaća i ukusna ali malo i preobilna, pa nismo sve smeli da poklopamo da bismo mogli što više da probamo.

Čorba od pečuraka – nežnog ukusa, lagana i ukusna. Meni je bila malo neslana ali se to dalo lako srediti. Rasoljeni juneći jezik sa prazilukom– odličan, ukusan i ekstra mekan.

Za glavna jela smo uzeli različite stvari, što iz menija, što odabrali od onoga što nam je gospođa nabrajala da imaju dodatno. Ja sam svinjske medaljone uz kuvane štruklje – meso fino sočno, a štruklji su me oduševili! Od mesa ˝sa drugih tanjira˝ mi je najbolje bilo meso srne – mekano, sočno i izuzetno dobrog ukusa.

Iako smo u recenzijama koje smo našli na netu videli da imaju pozamašnu vinsku kartu, kada smo upitali za nju gospođa nam je donela 4 flaše crnog vina da biramo 😊, tako da ne znamo šta sve imaju. Kako je bila simpatična priča, odabrali samo vino koje je pravljeno od grožđa iz 3 različita dela Slovenije, i bilo je sasvim korektno.

Sve u svemu izuzetno prijatna gostionica sa korektnom klopom, obilnim porcijama i odličnim pecivima, pa ako budete u blizini imajte ih u vidu.

 

SUMA SUMARUM

Ambijent: domaćinski štimung

Atmosfera: opuštena

Klopa:dobra domaća mesnata klopa i odlična peciva

Vina: ne znam kolika im je vinska karta jer smo mi dobili da biramo od 4 flaše crnog vina, i dalo se izabrati 😊

Cene: srednje $$

Moja preporuka: štruklje i potice obavezno, a meso šta vam zamiriše – meni je srna bila najbolja

Njihov sajt: Pri Kuklju

Tip sa čim upariti: degustacija salama kod BioSinga. Kako je nama bilo možete pogledati ovde