Puntulina – restoran na samoj obali mora u centru Rovinja

Puntulina Rovinj

Mediteransko-istarska klopa na veoma atraktivnoj lokaciji u Rovinju i sa malo fensi prizvukom (više po cenama). Imaju terasicu koja se nadvija nad morem pa čak i u zimskom periodu može da se uživa u pogledu. Mi smo ovom prilikom bili na večeri baš u zimskom periodu (jedan je od malobrojnijih restorana u Rovinju koji rade u januaru), pa smo se odlučili da sedimo unutra jer je bilo mnogo slatko uređeno (zidove su obložili papirom na kojem je bio iscrtan zimsko praznični ambijent.

Puntulina Rovinj

Prošlo je već dosta vremena od kako smo bili kod njih poslednji put, pa smo sada hteli da probamo što više morskih đakonija. Klopa je korektna, jednostavno prezentovana i više u stilu domaćih konoba.

Sirovi škampi – dobro očišćeni, sočni i kremasti. Na svakom stolu imaju i dobro maslinovo ulje pa se može lepo zaliti😋. Njihov dobavljač ulja je Mate, koji je nekako postao standard za ˝bolje˝ hrvatske restorane. Tuna tartar svež, sočan, baš dobar. Pljukanci sa kozicama i gamborima – pravi domaći.

Za ˝glavna jela˝ smo poručili škampe na buzaru i ribu iz rerne. Kako smo pri poručivanju svakog jela rekli da bismo što više da probamo, u smislu delili porcije, ipak su nam i buzaru i ribu doneli u isto vreme. Kako je buzara više problematična ako se ohladi prvo smo se bacili na nju. Inače za škampe na buzaru, prilikom poručivanja nisu nas pitali da li ćemo na belo ili crveno, pa smo dobili na crveno i bilo je ok, ali mogu reći da sam bolju jela u Beogradu. Riba je bila odlična sočna, čvrsta i odlično pečena. Uz klopu smo uzeli njihovo kućno vino Malvaziju kojeg im dobavlja Radovan iz Višnjana i bila je skroz korektna (možda bi nekom sledećom prilikom valjalo otići na degustaciju kod njega😉).

Usluga ovom prilikom nije baš bila na nivou (mali zbun oko garderobe i iznošenje 2 različita jela u isto vreme) ali je bila korektna. Doduše za ovakav tip restorana bih očekivala malo uigraniju uslugu sa malo više osećaja prema detaljima, ali idem logikom posetili smo ih totalno van sezone.

Inače ta porodica ima još 2 restorana u Rovinju, Giannino i Rio. Mi ćemo verovatno nekom drugom prilikom svratiti u Giannino jer je više konoba fazon, a pretpostavljam da prave skroz korektnu domaću riblju klopu. Nalaze se isto u centru Rovinja, jedino što nemaju pogled.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: prijatna. Odlična terasa uz more za uživanje u klopi i pogledu pogotovo leti

Klopa: dobra morska (mada imaju i meso u ponudi. To nismo probali pa ne mogu da kažem)

Piće: kućno vino skroz korektno (Malvazija Radovan Višnjan)

Cene:  više $$$$ (za morsku klopu u Rovinju na samoj obali je prihvatljivo)

Moj utisak: restoran u Rovinju sa odličnom lokacijom za romantičnu večeru

Njihov sajt:  Puntulina

Napomena: poželjna rezervacija