Mala Hiža – restoran u koji vredi svratiti, pa čak i napraviti mali ˝detour˝ ka njima

Mala Hiža

Slatko uređena kuća pored puta sa izuzetno dobrom domaćom klopom.

Nalaze se u mestu Mačkovec, na cca 4 km od Čakovca, i dosta blizu graničnog prelaza sa Slovenijom kod Lendave. Kako su nam bili na putu kući, kada smo se vraćali iz Prlekije i Prekmurja za Beograd, morali smo sa prijateljima da svratimo, jer ih baš dosta hvale i dobro su rangirani među hrvatskim restoranima.

Dvorištance slatko uređeno sa raznim minijaturama a unutrašnjost meni preslatka, kitnjasta ali sa stilom, sa starim stilskim nameštajem i raznim dodatnim antikvitetima i detaljima. Nas su smestili uz kamin, pa je dodatno bilo još prijatnije.

Pošto smo došli na ručak, na žalost nismo uzeli degustacioni meni, već smo uz konsultacije sa konobarom, odabrali nekoliko predjela i glavnih jela. Kažem na žalost, jer ono što smo klopali kod njih me je baš dodatno zagolicalo da probam i njihov degustacioni meni (to ćemo sledeći put obavezno).

Tanjir mešanih domaćih delikatesa – sve domaće, i sve baš dobro – svinjski jezik pogotovo. Guščja džigerica uz raviole – džigerica mekana, sočna ukusna, jednostavno odlična. Uzeli smo i neku domaću varijantu njoki tj štruklje punjene skutom, budevom i zelenišom. Štruklje nisu bile nekog posebnijeg, neobičnijeg ukusa, ali sasvim dobre.

Od glavih jela probali smo 4 kombinacije, jer nas je toliko bilo za stolom, pa ono naše standardno, svako od svakog proba, da bismo što više jela osetili.

Zec pripremljen u pavlaci. Mekan, sočan, ukusan, fenomenalan!

Pačija bedra, sa njokama i salaticom od pečuraka, luka, kvinoje… Kožica hrskava, meso je bilo dobro pečeno, mekano ali dosta običnog ukusa, salatica prijatno osvežavajuća.

Pačija prsa sa slaninicom odlična kombinacija, mekana i sočna.

Ramstek od ždrebeta je bio veoma prijatno iznenađenje – sočan i odličnog ukusa.

Sve što smo klopali je bilo dobro, prezentovano korektno a usluga izuzetno prijatna. Pred odlazak smo još malo popričali sa konobarom pa nam je rekao da kasnije tog dana im dolazi ekipa iz Pelegrinija😊. Inače nalaze se i u Michelin vodiču 2018 za Hrvatsku, po meni sasvim zasluženo.

Sve u svemu, jako dobro i ukusno iskustvo. Definitivno ćemo sledeći put kod njih isprobati degustacioni meni.

 

SUMA SUMARUM

Atmosfera: elegantno prijatna, ambijent kitnjast ali sa stilom

Klopa: dobra domaća, nas je zagolicalo da probamo sledeći put degustacioni meni

Piće: vinska ponuda solidna

Šta klopati: što više različitih kombinacija probati

Cene: srednje ka višim $$$

Moj utisak: obavezno posetiti kada ste u tom kraju

Njihov sajt:  Mala hiža

Napomena: poželjna rezervacija