Skaručna – gostionica sa nekonvencionalnom uslugom i ˝brkovima˝

Domaća klopa na dobrom glasu, blizu Ljubljane. Poznati su i po tome da kad tamo odeš ne možeš da izađeš odatle a da se nisi prejeo, al sva sreća nama se to nije desilo. Mi smo im ˝iskusno˝ pri odabiru broja hodova rekli ˝prepuštamo vam se, jedini uslov jeste da možemo posle da ustanemo od stola˝, pa i vi da znate za caku, ukoliko budete išli tamo.

Klopa im je dobra, domaća sa po nekom interesantnom kombinacijom. Nije toliko drugačija ali je skroz ok, npr. pihtije koje ja baš i ne volim u njihovoj izvedbi su bile odlične. Ono što što je mene malo odbilo to je nekonvencionalna usluga. Pod tim mislim na malo preteranu opuštenosti i teatralnost. Primer – konobar nam komada hleb rukama, bez rukavica, ili dok nam teatralno seče meso, igrajući se nožem i oštračem noževa, svako malo zabada nož u dasku ispred nas ali i svako malo ćapne od našeg mesa.

This slideshow requires JavaScript.

Sva jela koja smo imali su bila dobra, neka korektna ali sa malo previše elemenata (tipa previše belog ili crnog luka), ali dobra. Možda da nije bilo tog ˝performance-a˝ bi mi se više svidela, odnosno više bih im se posvetila.

Simpatičnu priču su osmislili sa brkovima – povezali su je sa osnivačem i vlasnikom gostionice, koji ima brkove. Čak su čitav logotip restorana u brkove pretvorili. Kao dodatnu animaciju daju i gostima papirne brčiće za fotkanje. Gde god da se okreneš neki brčići vire, lončići sa brčićima, čak brka viri sa dna čaše za vodu.

Lep i neočekivan gest je bilo to što su nam pri odlasku, dali na poklon cd sa muzikom koja se slušala tog dana. Ps. Preslušali smo kući cd i nije bila muzika koju smo slušali tada, ali je ova na diskovima bolja, blesavo opuštajuća.

 

SUMA SUMARUM

Ambijent:  opušteno i po malo neobično je uređeno. Bašta u hladu od vinove loze, sa dosta starih elemenata tipa radio aparati iz starih vremena, ognjište prepuno starog posuđa i kuvarskog pribora…

Atmosfera: nekonvencionalna – malo ˝teatralna˝

Klopa: domaća korektna klopa

Cene: srednje ka višim $$$

Moja preporuka: prepustiti im se ali uz napomenu da želite da možete posle klope da ustanete od stola

Njihov sajt: skarucna

Tip za celodnevni izlet: Šmarna gora je u blizini, pa može da bude lepa rekreativna šetnja do vrha gore